Rituals op weg naar 1.000 winkels wereldwijd

  • door 
  • Gepubliceerd in Drogmetica
  •   

Cosmeticaretailer Rituals groeit als kool. Nog voor het einde van het jaar plant de van origine Nederlandse keten - al kunnen we oprichter en CEO Raymond Cloosterman gerust een halve Belg noemen, aangezien hij een groot deel van het jaar in Knokke woont - liefst 50 nieuwe vestigingen. Vandaag telt de keten in 12 landen al 200 winkels, 250 shop-in-shops in warenhuizen en 4 City Spa’s.

 


België goed voor 15 à 20% omzet

Rituals klokt naar eigen zeggen eind dit jaar af op een omzet van 130 miljoen euro, 50% meer dan in 2010. België neemt daarvan 15 tot 20% voor zijn rekening. Nederland en Portugal zijn de twee andere sterkhouders van de groep.


In België opende Rituals zijn eerste vestiging in 2005, meer bepaald in Antwerpen. Het slow shopping-concept met een combinatie van home & body cosmetics slaat aan: Rituals telt in ons land intussen al 21 winkels – de meest recente openden in Gent, Brasschaat, Dendermonde en Waregem – en 95 shop-in-shops (80 bij Ici Paris XL en 15 bij Galeria Inno).

Dromen van 1.000 winkels

De vestiging in Cloostermans tweede thuisbasis Knokke heeft de voorlopig enige City Spa van ons land, maar er volgen er nog. Dat vertelde de oprichter toen hij in Brussel zijn toekomstplannen kwam ontvouwen. Tegen 2012-2013 wil Rituals met name 30 tot 35 vestigingen in België, volgende maand opent alvast de 22ste winkel in ons land de deuren in het Brusselse shoppingcenter City 2. Ook internationaal groeit Rituals sterk: dit jaar opende de keten zijn eerste winkel in Zweden en zette het zijn eerste stappen buiten Europa met een winkel in het Braziliaanse São Paulo.


“Sinds de start in 2000 hebben we gestaag aan onze internationale expansie gewerkt. De opening van een nieuwe winkel in Brazilië brengt ons weer een stapje dichter bij de verwezenlijking van onze ultieme droom: Rituals uitbouwen tot een wereldmerk met 1.000 verkooppunten op de mooiste plekken ter wereld”, aldus een enthousiaste CEO.

Ruim 400 referenties

Rituals telt momenteel 700 medewerkers en verkoopt een gamma van ruim 400 producten voor home & body – van shampoos en scrubs over thee tot geurkaarsen – geïnspireerd op Oosterse rituelen. Het geheime recept is volgens de oprichter een mengeling van lage marges en besparen op communicatie. “We willen luxe haalbaar maken voor een groot publiek. We streven naar de kwaliteit van de Chanels en Estée Lauders van deze wereld, maar dan tegen de helft van de prijs. Hoe we dat kunnen? Door tevreden te zijn met lagere winstmarges en doordat we geen miljoenen euro’s pompen in reclamecampagnes, jaar in jaar uit. Onze winkels en onze producten zijn onze beste reclame.”


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​
Kruidvat opent eerste Franse winkel

Kruidvat opent eerste Franse winkel

23/11/2015

De Nederlandse winkelketen Kruidvat heeft met Frankrijk een nieuwe markt aangeboord. Het opent er vandaag namelijk zijn eerste filiaal. Die zal te vinden zijn in de stad Lille (Rijssel). Kruidvat zal er...

Urban Decay opent shop-in-shop in Gent

Urban Decay opent shop-in-shop in Gent

23/11/2015

Het make-upmerk Urban Decay opent op donderdag 26 november zijn derde verkooppunt in België. Na vestigingen in Brussel en Antwerpen, zal er ook een shop-in-shop komen bij ICI Paris XL...

Sephora-flagship aan Champs Elysées tot 23u30 open

Sephora-flagship aan Champs Elysées tot 23u30 open

17/11/2015

Twee jaar nadat de Sephora-vestiging aan de Champs Elysées door de rechter verplicht werd om haar deuren te sluiten om 20u30, is 's werelds grootste parfumerie opnieuw open tot in...

Henkel ziet omzet en winst groeien in derde kwartaal

Henkel ziet omzet en winst groeien in derde kwartaal

13/11/2015

Ondanks een afkoeling van de Chinese economie - wat vooral voor zijn kleefstoffentak slecht nieuws is - heeft het Duitse handelsconcern Henkel er een sterk derde kwartaal opzitten.

Nivea stuwt resultaten Beiersdorf

Nivea stuwt resultaten Beiersdorf

06/11/2015

De Duitse huidverzorgingsproducent Beiersdorf heeft zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar opgetrokken, nadat de verkoop van huidverzorgingsproducten van Nivea hoger lag dan verwacht in het derde kwartaal.

Ontex op overnamepad in Mexico

Ontex op overnamepad in Mexico

05/11/2015

De Belgische luierfabrikant Ontex legt 314 miljoen euro op tafel voor Grupo Mabe, een Mexicaanse producent van hygiënische wegwerpartikelen. Ontex verwacht de transactie af te ronden in het eerste kwartaal...

Tegenvallende omzet voor Procter & Gamble

Tegenvallende omzet voor Procter & Gamble

23/10/2015

De omzet van Procter & Gamble is in het voorbije kwartaal flink gedaald. Het was zelfs de grootste omzetdaling voor het bedrijf in zeven kwartalen. Met name de sterke status...

Boobs-‘n-Burps opent twee nieuwe winkels

Boobs-‘n-Burps opent twee nieuwe winkels

20/10/2015

Boobs-'n-Burps, een winkelketen die zich richt op vrouwen die borstvoeding geven, opent twee nieuwe vestigingen: één in Leuven en één in Hasselt. Dat brengt het totaal aantal winkels op vijf...

Equivalenza wil snel 50 winkels in België en Nederland

Equivalenza wil snel 50 winkels in België en Nederland

15/10/2015

De Spaanse parfumformule Equivalenza wil het aantal winkels in België en Nederland snel gaan uitbreiden: de keten gaat op korte termijn vijftig vestigingen openen.

Aantal apotheken blijft dalen

Aantal apotheken blijft dalen

28/09/2015

Momenteel zijn er in België nog maar evenveel apotheken als in het jaar 1975: sinds 1999 is het aantal apotheken in België steevast teruggevallen. Per aantal inwoners staat ons land...

Tweede Waalse winkel van Hairdis op komst

Tweede Waalse winkel van Hairdis op komst

28/09/2015

Begin oktober opent Hairdis, een Belgische verdeler van professionele producten voor kappers en schoonheidsproducten, zijn eerste winkel in Namen.

Medi-Market verdubbelt tot vier vestigingen

Medi-Market verdubbelt tot vier vestigingen

22/09/2015

Apotheek-supermarkt Medi-Market gaat in oktober twee vestigingen openen, waarmee het totaal aantal winkels meteen verdubbeld wordt. Tegen 2020 wil de keten twintig verkooppunten te hebben in België.