Rituals op weg naar 1.000 winkels wereldwijd

  • door 
  • Gepubliceerd in Drogmetica
  •   

Cosmeticaretailer Rituals groeit als kool. Nog voor het einde van het jaar plant de van origine Nederlandse keten - al kunnen we oprichter en CEO Raymond Cloosterman gerust een halve Belg noemen, aangezien hij een groot deel van het jaar in Knokke woont - liefst 50 nieuwe vestigingen. Vandaag telt de keten in 12 landen al 200 winkels, 250 shop-in-shops in warenhuizen en 4 City Spa’s.

 


België goed voor 15 à 20% omzet

Rituals klokt naar eigen zeggen eind dit jaar af op een omzet van 130 miljoen euro, 50% meer dan in 2010. België neemt daarvan 15 tot 20% voor zijn rekening. Nederland en Portugal zijn de twee andere sterkhouders van de groep.


In België opende Rituals zijn eerste vestiging in 2005, meer bepaald in Antwerpen. Het slow shopping-concept met een combinatie van home & body cosmetics slaat aan: Rituals telt in ons land intussen al 21 winkels – de meest recente openden in Gent, Brasschaat, Dendermonde en Waregem – en 95 shop-in-shops (80 bij Ici Paris XL en 15 bij Galeria Inno).

Dromen van 1.000 winkels

De vestiging in Cloostermans tweede thuisbasis Knokke heeft de voorlopig enige City Spa van ons land, maar er volgen er nog. Dat vertelde de oprichter toen hij in Brussel zijn toekomstplannen kwam ontvouwen. Tegen 2012-2013 wil Rituals met name 30 tot 35 vestigingen in België, volgende maand opent alvast de 22ste winkel in ons land de deuren in het Brusselse shoppingcenter City 2. Ook internationaal groeit Rituals sterk: dit jaar opende de keten zijn eerste winkel in Zweden en zette het zijn eerste stappen buiten Europa met een winkel in het Braziliaanse São Paulo.


“Sinds de start in 2000 hebben we gestaag aan onze internationale expansie gewerkt. De opening van een nieuwe winkel in Brazilië brengt ons weer een stapje dichter bij de verwezenlijking van onze ultieme droom: Rituals uitbouwen tot een wereldmerk met 1.000 verkooppunten op de mooiste plekken ter wereld”, aldus een enthousiaste CEO.

Ruim 400 referenties

Rituals telt momenteel 700 medewerkers en verkoopt een gamma van ruim 400 producten voor home & body – van shampoos en scrubs over thee tot geurkaarsen – geïnspireerd op Oosterse rituelen. Het geheime recept is volgens de oprichter een mengeling van lage marges en besparen op communicatie. “We willen luxe haalbaar maken voor een groot publiek. We streven naar de kwaliteit van de Chanels en Estée Lauders van deze wereld, maar dan tegen de helft van de prijs. Hoe we dat kunnen? Door tevreden te zijn met lagere winstmarges en doordat we geen miljoenen euro’s pompen in reclamecampagnes, jaar in jaar uit. Onze winkels en onze producten zijn onze beste reclame.”


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​
Unilever lanceert platform voor vrouwen

Unilever lanceert platform voor vrouwen

30/06/2015

Drogmeticareus Unilever en mediabedrijf Vice lanceren samen een platform voor vrouwen, waarmee Unilever "een echte dialoog" met zijn vrouwelijke klanten wil opstarten. Daar haalt Unilever immers driekwart van zijn omzet.

Unilever neemt Dermalogica over

Unilever neemt Dermalogica over

25/06/2015

Het Brits-Nederlandse Unilever neemt het huidverzorgingsmerk Dermalogica over, dat in 1986 werd gelanceerd door Jane en Raymond Wurwand. Zij hebben nu besloten het merk van de hand te doen.

Supermarkten aanvaarden boetes tot 36 miljoen euro in kartelzaak

Supermarkten aanvaarden boetes tot 36 miljoen euro in kartelzaak

22/06/2015

De Belgische supermarktketens en enkele drogmeticaproducenten hebben een verklaring van de Belgische Mededingingsautoriteit ondertekend, waarmee ze erkennen dat er in de periode 2002-2007 inbreuken zijn begaan op de mededingingsregels.

Henkel en Coty hebben interesse in onderdelen van P&G

Henkel en Coty hebben interesse in onderdelen van P&G

10/06/2015

Zowel Henkel als Coty hebben een bod gedaan op onderdelen van Procter & Gamble. Dat is momenteel bezig met het verkopen van activiteiten die het als niet-essentieel heeft bestempeld.

Rituals gestart met verovering van Frankrijk

Rituals gestart met verovering van Frankrijk

02/06/2015

De Nederlandse cosmeticaketen Rituals heeft in Parijs zijn allereerste boetiek op Frans grondgebied geopend. Voor het jaareinde krijgt Parijs er nog minstens twee bij, terwijl ook Rijsel op de planning...

Geen beursgang maar nieuwe eigenaar voor Douglas

Geen beursgang maar nieuwe eigenaar voor Douglas

02/06/2015

De Duitse parfumerieketen Douglas trekt dan toch niet naar de beurs. Eigenaar Advent International verkoopt de keten aan CVC Capital Partners, een Brits investeringsfonds.

Natuurlijke shampoo snelste groeier in de shampoomarkt

Natuurlijke shampoo snelste groeier in de shampoomarkt

01/06/2015

Volgens onderzoek van marktonderzoeker Lucintel zal de wereldwijde shampoomarkt tegen 2019 groeien naar een omzet van 25,73 miljard dollar (23,58 miljoen euro). Elke categorie binnen de markt zal van die...

Kartelzaak supermarkten: recordboete of toch nog minnelijke schikking?

Kartelzaak supermarkten: recordboete of toch nog minnelijke schikking?

31/05/2015

Nog deze zomer zou er een uitspraak komen in een kartelzaak waarbij 17 Belgische supermarkten en producenten betrokken zijn. Volgens Bloomberg kan de boete oplopen tot 600 miljoen euro, al...

Douglas AG wil naar de beurs trekken

Douglas AG wil naar de beurs trekken

29/05/2015

De Duitse parfumerieketen Douglas wil later dit jaar opnieuw naar de beurs trekken, nadat het drie jaar geleden van de beurs verdween. Toen werd het gekocht door het Amerikaanse Advent...

Belgische webshop voor The Make Up Spot

Belgische webshop voor The Make Up Spot

29/05/2015

The Make Up Spot is momenteel één van de grootste online winkels voor cosmetica en het komt tweeënhalf jaar na zijn lancering nu ook naar België. Belgische klanten konden voorheen...

P&G op de vingers getikt omtrent Youtubekanaal

P&G op de vingers getikt omtrent Youtubekanaal

27/05/2015

Procter & Gamble moet het voor de consument duidelijker maken  dat het Youtubekanaal 'Beauty Recommended' in handen is van het bedrijf en dat de inhoud ervan door hen wordt gecontroleerd.

P&G doet kappersketen en -merk Frédéric Fekkai van de hand

P&G doet kappersketen en -merk Frédéric Fekkai van de hand

27/05/2015

Cosmeticabedrijf P&G heeft het luxehaarmerk Frédéric Fekkai van de hand gedaan. Procter & Gamble had ook een netwerk kapperszaken onder dezelfde naam in handen. Nieuwe eigenaar is joint venture Fekkai...