Fred & Ginger verhuist hoofdzetel naar Mechelen

  • door 
  • Gepubliceerd in Mode
  •   
FNG wil achter het Mechelse station zijn nieuwe hoofdzetel mét showroom bouwen. FNG wil achter het Mechelse station zijn nieuwe hoofdzetel mét showroom bouwen.

FNG Group, het Belgische modehuis achter Fred & Ginger, Van Hassels, CKS en Baker Bridge, gaat een nieuw hoofdkantoor bouwen op het Raghenopark in Mechelen. De groep heeft Stéphane Beel Architecten (bekend van het Leuvense Museum M) aangesteld om een ecologisch en duurzaam nieuwbouwproject met een duidelijke identiteit te ontwerpen.

Van Wilrijk naar Mechelen

FNG zetelt nu nog in een industrieterrein in Wilrijk, met minder goed openbaar vervoer, maar kiest nu voor het Raghenopark achter het station van Mechelen. Die hele stationsomgeving zal de komende tijd een grondige metamorfose ondergaan.

 

De Mechelse burgemeester Bart Somers ziet FNG heel graag komen: "Het bewijst dat het stationsproject veel meer is dan een groots mobiliteitsproject. Het is een rechtstreekse investering in de economische slagkracht van onze stad, door de bereikbaarheid van Mechelen veilig te stellen en nog te verbeteren in de toekomst. Naambedrijven als Sanoma Media en FNG hebben deze troeven als eerste weten te verzilveren; ongetwijfeld zullen andere grote spelers volgen."

 

Sterke groeier

FNG werd eind 2003 opgericht en kende de voorbije jaren een sterke groei. Met een merkenportefeuille rond vier concepten en een eigen retailnetwerk van vandaag 63 concept stores werd dit jaar voor het eerst de kaap van 50 miloen euro omzetgehaald. FNG haalt vandaag zo'n 40% van zijn omzet uit dameskleding, de rest komt uit kindercollecties.

 

De groep kondigde onlangs een kapitaaloperatie aan waarbij het bedrijf 15 miljoen euro wil ophalen bij het grote publiek om zijn verdere groei te financieren. Het bedrijf plant de komende vijf jaar zijn werknemersaantal te verdubbelen tot meer dan 400 mensen en zijn retailnetwerk in de Benelux uit te bouwen tot meer dan 100 eigen winkels.


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​
Desigual offert topman op

Desigual offert topman op

05/05/2015

Bij het Spaanse kledingmerk Desigual wordt topman Manel Jadraque onder druk van aandeelhouder Eurazeo met onmiddellijke ingang vervangen door oprichter Thomas Meyer. De vervangen topman blijft wel in de raad...

Stylight opent nu ook Belgische website

Stylight opent nu ook Belgische website

05/05/2015

De Duitse webshop Stylight is sinds vandaag ook beschikbaar in België. Ook in Noorwegen wordt er een portaal geopend, waardoor de online retailer nu beschikbaar is in veertien landen.

Luxottica legt goede kwartaalcijfers voor

Luxottica legt goede kwartaalcijfers voor

05/05/2015

De Italiaanse brillenproducent Luxottica heeft in het eerste kwartaal van 2015 goede prestaties kunnen neerzetten. Het moederbedrijf van onder andere Ray-Ban en Oakley zag vooral in de Verenigde Staten de...

Antwerpse koopzondagen nog niet rendabel voor helft moderetailers

Antwerpse koopzondagen nog niet rendabel voor helft moderetailers

04/05/2015

Voor iets minder dan de helft van de moderetailers die hebben deelgenomen aan een Antwerpse koopzondag zijn die dagen momenteel niet rendabel. Ruim een kwart noemt ze zelfs simpelweg onsuccesvol.

Abercrombie & Fitch stapt af van sexy reclame

Abercrombie & Fitch stapt af van sexy reclame

04/05/2015

Het Amerikaanse modemerk Abercrombie & Fitch zegt af te stappen van de typische reclame waarvoor het merk de laatste jaren bekend staat. Zo zullen onder andere de half ontblote modellen...

Louis Vuitton krijgt geen patent voor dambordpatroon

Louis Vuitton krijgt geen patent voor dambordpatroon

03/05/2015

Het Franse luxelederwarenmerk Louis Vuitton krijgt geen patent voor zijn bekende bruin-beige Damier-dambordpatroon. Daarmee bevestigt het Hof van Justitie van de Europese Unie een eerdere uitspraak van de bevoegde Europese...

Kwartaalomzet Hermès stijgt met 8 procent

Kwartaalomzet Hermès stijgt met 8 procent

29/04/2015

De omzet van de Franse luxegroep Hermès is in het eerste kwartaal gestegen met 8% bij constante wisselkoersen, na wisselkoerseffecten steeg de omzet zelfs bijna met 20 procent. 

Horlogemaker Rodania in West-Vlaamse handen

Horlogemaker Rodania in West-Vlaamse handen

28/04/2015

Montebi, de Zwitserse groep boven horlogemerk Rodania en enkele juweelmerken, is verkocht aan de West-Vlaamse oprichter van uitzendgroep Accent, Philip Cracco.

Martyn Bowen nieuwe EMEA-directeur voor Puma

Martyn Bowen nieuwe EMEA-directeur voor Puma

27/04/2015

Het Duitse sportkledingmerk Puma heeft Martyn Bowen, vroeger een professioneel atleet, aangeduid als nieuwe managing director voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. Hij vervangt in die positie Volfango Bondi...

Omzet Skechers stijgt met meer dan 40 procent

Omzet Skechers stijgt met meer dan 40 procent

24/04/2015

In het eerste kwartaal van 2015 heeft modemerk Skechers USA een omzetstijging van 40,5 procent laten optekenen. Het behaalt zo de hoogste kwartaalomzet in de geschiedenis van het bedrijf.

Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat

Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat

23/04/2015

Verschillende handelaars in de Brusselse Dansaertstraat zijn niet gediend met de komst van de Zweedse H&M-dochter COS en voeren dan ook protest om het filiaal tegen te houden.

Ook Kering ziet omzet luxemerken dalen

Ook Kering ziet omzet luxemerken dalen

22/04/2015

De Franse luxegroep Kering moet net als zijn concurrenten toezien hoe een mindere verkoop in Azië en ongunstige wisselkoersen de omzetten van de luxemerken doen terugvallen. De totale omzet steeg...