Food

Starbucks komt met ‘high end’-koffieketen

  • Gepubliceerd in Food
Starbucks, ooit gestart als koffiebar voor de betere klant maar intussen mainstream geworden, keert terug naar zijn roots met de opening van een eerste "koffieroosterbar".

“Eigenaars Lunch Garden op zoek naar koper”

  • Gepubliceerd in Food
De eigenaars van Lunch Garden, twee investeringsfondsen, zouden een zakenbank de opdracht hebben gegeven uit te kijken naar een overnemer voor de restaurantketen met 71 vestigingen.

Albert Heijn nu ook van start in Kontich

  • Gepubliceerd in Food
Albert Heijn heeft in Kontich zijn 27ste filiaal in België geopend. Daarmee zit de Nederlandse keten op schema om tegen eind 2016 het beoogde aantal van 50 winkels te bereiken.

Stadsfeestzaal versterkt zich met brasserie Corsendonk

  • Gepubliceerd in Food
Brouwerij Corsendonk uit Oud-Turnhout gaat volgend jaar een brasserie openen in de Antwerpse Stadsfeestzaal. Enkele maanden geleden opende de Belgische brouwer ook al Brasserie Le Royal in het Centraal Station.

Albert Heijn roept suikerwafels terug

  • Gepubliceerd in Food
Albert Heijn roept zijn suikerwafels terug omdat ze zijn blootgesteld aan verfdampen en daardoor een verhoogde concentratie aan oplosmiddelen bevatten. Ze hebben daardoor een afwijkende geur en smaak.

Tesco rehabiliteert geschorste inkoopdirecteur

  • Gepubliceerd in Food
Een van de acht topmanagers die bij Tesco op non-actief zijn gesteld vanwege het onderzoek naar fraude, keert weer terug op zijn post. Inkoopdirecteur Matt Simister is door CEO Dave Lewis volledig gerehabiliteerd.

Grand Marnier zoekt alliantie met wereldspeler

  • Gepubliceerd in Food
De Franse groep van geestrijke dranken Marnier-Lapostolle, eigenaar van Grand Marnier, wil een alliantie aangaan met een wereldspeler op de markt van de sterke dranken om zijn expansie te versnellen. 

Colruyt vernieuwt volop zijn Luikse vestigingen

  • Gepubliceerd in Food
De volledig vernieuwde Colruyt die vorige week de deuren heropende in Seraing is de eerste in een rij van zes Luikse vestigingen die een grondige renovatie krijgen in de komende maanden.

Colruyt-zusje Cru heeft start niet gemist

  • Gepubliceerd in Food
Cru, het nieuwste foodconcept van de Colruyt Group, heeft een vliegende start genomen. Op zijn eerste dag kreeg de 'overdekte markt' zaterdag 1.500 mensen over de vloer. Bij de opening om half acht stond er al een rij nieuwsgierigen te wachten.

Lunch Garden opent 71e restaurant in Hannuit

  • Gepubliceerd in Food
Vandaag opent restaurantketen Lunch Garden in Hannuit een nieuwe vestiging. Het is het 71e restaurant van de keten in België en het 24e dat in franchise zal uitgebaat worden.

Carrefour levert ook aan huis

  • Gepubliceerd in Food
Carrefour gaat in samenwerking met bpost voortaan elke werkdag boodschappen ook aan huis leveren tussen 18u en 20u 's avonds. Op het platteland zal er zelfs tot 21u geleverd worden.

Danone wil Yakult verkopen

  • Gepubliceerd in Food
De Franse zuivelproducent Danone zou plannen hebben om zijn aandeel in het Japanse Yakult te verkopen. Danone heeft momenteel 20 procent van de aandelen, maar zou die volgens interne bronnen kwijt willen.

Derde Greenway opent op Antwerpse Groenplaats

  • Gepubliceerd in Food
De vegetarische restaurantketen Greenway gaat eind februari zijn derde vestiging openen op de Groenplaats in Antwerpen, op de plek waar jarenlang apotheker Rubens gevestigd was. Greenway heeft momenteel al vestigingen in Gent en Leuven.

Herwig Dejonghe verlaat Greenyard Foods

  • Gepubliceerd in Food
Herwig Dejonghe verlaat groentenhandelaar Greenyard, waar hij operationeel directeur was. Hij neemt Pinguin Aquitaine SAS over en wordt zelfstandig ondernemer.

Nederlandse keten verwerkt voedseloverschot in maaltijden

  • Gepubliceerd in Food
De Nederlandse supermarktketen Ekoplaza gaat overschotten van groenten en fruit gebruiken om maaltijden te laten maken. Een proefproject daarrond liep al in vijf filialen, maar zal nu over heel Nederland uitgerold worden.
Abonneren op deze RSS feed