Omzetdaling vertraagt bij Esprit

Shutterstock

Komt het einde van de tunnel stilaan in zicht voor het felgeplaagde modemerk Esprit? Voortgaand op de omzetcijfers misschien wel. Esprit verkoopt weliswaar nog altijd minder, maar de snelheid waarmee de omzet daalt, is wel aan het afnemen.


358 miljoen euro omzet in Q3

Esprit boekt in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 3,157 miljard Hongkong dollar, omgerekend zo’n 358 miljoen euro. Dat blijkt uit een trading update van de groep. De helft daarvan komt op rekening van Duitsland, 40% uit de rest van Europa en de resterende 10% uit Azië.

 

“Tijdens het derde kwartaal bleef de groep gefocust op de uitvoering van het strategisch plan dat Esprit opnieuw naar duurzame groei en winstgevendheid moet leiden”, klinkt het. Het management voelt zich alvast gesterkt door de “beterschap kwartaal na kwartaal”. De omzet mag dan nog altijd dalen, de negatieve trend vertraagt wel op jaarbasis: van -16,2% in het eerste kwartaal over -12,5% in het tweede kwartaal naar -11,6% in het derde kwartaal.

 

Opmerkelijk is wel dat vooral de verkopen in de fysieke winkels snel 'verbeteren': van -14,1% (Q1) over -4,9% (Q2) naar -2,3% in Q3. Enkel de webshop gaat dit kwartaal tegen de trend in: de omzetdaling liep op naar -7,9% om af te klokken op 861 miljoen HK$ of zo’n 97,9 miljoen euro. Beter dan de -14,9% in het eerste kwartaal, maar wel weer slechter dan de -5,5% in het tweede kwartaal.