Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris ! | RetailDetail

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !
© StockFood / The Picture Pantry

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

 

A mini-revolution

Something is stirring on planet Food… a major phenomenon that SIAL Paris simply had to reflect. It is a mini-revolution which, almost under the radar, is throwing a whole new light on what we put on our plates, and reinventing the way we feed ourselves: Alternative Food – to give it its name - is all about concocting healthier food, more respectful of nature and of animal well-being.
 

This Alter’Native Food Sector, a show within a show, will be welcoming 300 exhibitors, renowned experts on healthy eating, and the stars of innovation in this field, whatever their country of origin.
 

Over the 5 days of the exhibition, visitors will be able to exchange with each other and find out about everything that Alternative Food has to offer them, in terms of both innovation and opportunity, by way of conferences and bilingual guided visits to the sector from two perspectives: alternative ingredients and health. The topics proposed include an overview of superfoods, the "clean label", agriculture 2.0, sustainable development, and animal well-being.
 

Don’t wait any longer! Claim your badge now to benefit from our EARLY BIRD offer on www.sialparis.com

Questions or comments? Please feel free to contact the editors


Panos remplace la carte client par une app

21/06/2018

La chaîne de sandwicheries Panos a digitalisé son programme client : adieu à la carte en plastique, bienvenue à l’app. « A court terme nous espérons via ce canal atteindre et faire la connaissance de 150.000 clients », indique l’enseigne.

Kellogg’s accusé d’emballage trompeur

21/06/2018

Test-Achats a déposé une plainte auprès du SPF Economie contre Kellogg’s. L’organisation de défense des consommateurs estime que l’information sur les emballages des barres de céréales aux fruits rouges Special K est trompeuse.

La cherté de l’alimentation pousse le consommateur au-delà de la frontière

20/06/2018

Tandis que l’exportation de produits alimentaires belges est en plein boom, la consommation sur le marché intérieur est en baisse vu l’augmentation des prix. Une tendance inquiétante, estime l’industrie : le gouvernement doit intervenir.

Les fans de bière aventureux mettent les petits brasseurs au défi

20/06/2018

La consommation mondiale de ‘craft beer’ continue son ascension, mais pour les amateurs de bières spéciales artisanales la fidélité à la marque est une notion toute relative. De quoi mettre les producteurs au défi.

Albert Frère goûte aux fricandelles Vanreusel

20/06/2018

Ergon, un fonds d’investissement qui fait partie du holding GBL, a pris une participation dans Beltaste, l’entreprise derrière le fabricant de fricandelles Vanreusel. Ce dernier recherchait un partenaire financier depuis un certain temps déjà.

Colruyt Group dépasse les attentes

19/06/2018

Grâce notamment à une fin d’année tonique, Colruyt Group est parvenu à augmenter sa part de marché durant l’exercice écoulé. Contre toute attente les marges se sont maintenues. Les activités en ligne aussi affichent de bonnes performances.