Bouwen van een loyale blogcommunity: een tweezijdig proces

Bouwen van een loyale blogcommunity: een tweezijdig proces

Eén van de hoofdelementen om een blog te gebruiken is de community waarin de persoon zich bevindt en hoe ze groeien in de kracht van loyaliteit. 

 

Elke blogger moet de lezer, inschrijver en commentator voorzien van respect en appreciatie, dit kan gedaan worden op verschillende manieren. Kansen voor verdediging moeten geboden worden om loyale volgers te beschermen, die groei van de blog tot gevolg heeft door verwijzing. 

Eén manier om loyaliteit te verwerven is door het aanbieden van exclusieve blog content of abonnees voor nieuwsbrieven maar ook een free ebook of white paper. 

Natuurlijk zal deze specifieke aanpak inhouden dat de exclusieve concent alleen beschikbaar zal zijn voor lezers, welke zullen inschrijven op nieuswbrieven of e-mail inschrijvingen. Deze kan de ontkenning inhouden van de rest van de community maar deze zal daarentegen een graad van loyaliteit demonstreren door regelmatige inschrijvingen. 

Bijgevolg is de vraag dus: Hoe zal u abonnees en regelmatige lezers belonen?

 

Showing Love to Your Blog Community

De waarheid is dat een blog zonder community enkel een uitzendplatform is. Een community verzekert u van groei van uw blog: het verzekert het delen van het platform door influencer marketing uit de oefenen; het verdedigt uw platform; het verzekert uw groei als blogger door comments en opinies. 

Uw blog kan persoonlijk of bedrijfsgeoriënteerd zijn; community is hetgeen waarmee u succes kan vastellen. Zoals voor de bedrijfsblog, volgers zorgen voor verkoop. 

Denkt u niet dat ze een beloning verdienen?

 

The Freemium Model

Exclusieve content kan de ontkenning van de rest van de communicty met zich meebrengen van wie niet koos om zich in te schrijven. Hoe kan u verzekeren om iedereen te belonen om dezelfde redenen?

  • Episodic content. Dit is een tweezijdig proces. U kan enkele educatieve post aanbieden, die bruikbaar kunnen zijn voor uw community en de eerste delen van ebooks aanbieden aan exclusieve content abonnees, deze kunnen regelmatige lezers overtuigen om zich in te schrijven
  • Actionable content. Dit houdt het aanbieden van actiepunten in aan elke regelmatige lezer. Dit zal de aanwezigheid van een echte leider versterken, serieuze bloggers op uw platform met zich meebrengen en positieve influencer marketing. 
  • Highlight your community. Dit houdt in dat u uw lezers met liefde moet behandelen. Hun aanwezigheid verzekert awareness rond uw blog en deze techniek laat u toe om te antwoorden. U kan hen voorzien van de gelegenheid om als gastheer op te treden op uw blog of zelfs te posten over iemand wanneer hij of zij het gevoel heeft dat u dankbaarheid toont. 

 

Protecting Your Community

Uw community voedt en en helpt u en is de beste manier om mensen te bedanken is door hetzelfde te doen tegen toekomstige lezers door hen te beschermen. Lezers nemen tijd  van hun schema om rond te dwalen op uw blog en commentaar te geven. Daarbij moet u hen voorzien met voldoende comfort om dit te doen. 

  • Tolereer geen misbruik. Eén van de hoofdelementen van een blog is de commentaarparagraaf. Het verzekert het delen van interessante nieuwe gedachten en de creatie van ideeën. Maak het beter door uw verslaggevers te beschermen en deze afzonderlijke plaats te beschermen.  
  • Creëer een commentaarbeleid. Deze biedt een richtlijn voor elke nieuwe bezoeker maar zal ook transparantie bieden wanneer u een comment moet verwijderen. Nieuwe bezoekers voelen zich veilig van trols en pestkoppen.

Veel andere wegen kunnen gebruikt worden om uw community te belonen maar de hoofdzaak is verzekeren dat u zeker één ding doet op steeds dezelfde manier. 

 

Meer: http://dannybrown.me/2015/04/21/how-to-build-a-loyal-blog-community-with-the-power-of-give/

Tags: