Food

Meer dan 1 miljard euro investeringen in transformatie Europese voedingssector
  • Published in Food

Meer dan 50 partners gaan 1,2 miljard euro investeren in de transformatie van de Europese voedingssector. Daarbij willen ze voornamelijk minder voedselverspilling en ook een gezonder voedingspatroon creëren.

Nieuwe coating moet sausen gemakkelijker uit flessen krijgen
  • Published in Food

Het is een gekend fenomeen, sausflessen waarbij het bijna onmogelijk is om de laatste restjes uit de fles te krijgen. Binnenkort komt daar mogelijk verandering in, want wetenschappers hebben een nieuwe techniek ontdekt die dat probleem moet oplossen.

Maaltijdboxen: “De consument is vragende partij”
  • Published in Food

De tests met de Simply You maaltijdboxen zijn voorspoedig verlopen. Op de RetailDetail Night komt Jan Pollier uitleggen hoe Carrefour Belgium dit innovatieproject heeft opgevat. 

Filet Pur – Biologische oorlogsvoering
  • Published in Food

Eens te meer blijkt dat retailers en merken geld weggooien, dat door de verwende shopper met de grootste onverschilligheid in ontvangst wordt genomen. Dat en veel meer in het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food. 

“We bouwen merken alsof ze van onszelf zijn”
  • Published in Food

Hoewel tussenpersonen worden uitgeschakeld in tal van sectoren, maken invoerders en distributeurs zich sterk dat ze een steeds belangrijker rol spelen in de FMCG-sector. “We zijn geen tussenschakel, maar het verlengstuk van onze opdrachtgever.”

Future foodretail
  • Published in Food

(publireportage) Food Inspiration lanceert het Trendreport 2017. In dit rapport staan 11 essentiële trends voor 2017 en verder. De trendwatchers voorzien voor de toekomst van foodretail een belangrijke rol voor true stories en blurring. 

Appels en peren in duurzame verpakkingen bij Colruyt
  • Published in Food

De appels, peren, tomaten en paprika’s van Boni Selection worden voortaan verpakt in een kartonnen schaaltje dat wordt gemaakt van gerecycleerd kartonafval van de Colruyt Group. Dat schaaltje kan zelf ook nog gerecycleerd worden.

Kinder- en dwangarbeid bij productie palmolie
  • Published in Food

Uit een nieuw rapport van Amnesty International blijkt dat er nog steeds heel wat mensenrechten worden geschonden bij de productie van palmolie in Indonesië, waar onder andere Nestlé, Procter & Gamble en Unilever gebruik van maken.

Antwerps Centraal Station krijgt grote biowinkel
  • Published in Food

In het Antwerpse Centraal Station opende onlangs BioStation een grote biowinkel. De nieuwe winkel is een uitbreiding van een kleine bioshop die eerder al te vinden was in het station, maar die nu wordt vergroot naar een volwaardige biowinkel.

Volledig vernieuwde Colruyt in Gosselies heropend
  • Published in Food

Gisteren heeft de Colruyt van Gosselies zijn deuren heropend na enkele maanden van verbouwingswerken. De klanten krijgen er meteen ook een Collect&Go-afhaalpunt bij.

“Sligro moet supermarkten verkopen”
  • Published in Food

Volgens analist Patrick Roquas moet Sligro Food Group zijn Emté-supermarkten van de hand doen. Die presteren slechter dan de rest van de groep en het afstoten van de supermarkten zou volgens Roquas in goede aarde vallen bij de beleggers.

Nestlé maakt chocolade met 40% minder suiker
  • Published in Food

Het Zwitserse Nestlé heeft een nieuw productieproces uitgedokterd, waardoor het maar liefst 40% minder suiker nodig heeft om zijn chocolade te ontwikkelen. Vanaf 2018 zal het proces ook effectief gebruikt worden.

Bio-Planet trekt (eindelijk) Brussel binnen
  • Published in Food

Vijftien jaar na zijn lancering opent Bio-Planet ‘eindelijk’ zijn eerste vestiging in Brussel, de 23e in totaal. De Colruyt-dochter vond een stekje vlakbij station Ukkel-Calevoet.

Heropende Aldi in Rummen dubbel zo groot
  • Published in Food

Discountketen Aldi heeft in Rummen een volledig gerenoveerde winkel heropend. De nieuwe vestiging is met 1.200 m² winkelruimte dubbel zo groot als de voorganger.

Bagelstein opent eerste Belgische vestiging
  • Published in Food

Bagelketen Bagelstein heeft in Brussel zijn eerste Belgische vestiging geopend. Bij de bakkerij in de Baljuwstraat zullen klanten terecht kunnen voor dagverse bagels.

Belgisch bier haalt werelderfgoedlijst Unesco
  • Published in Food

De Unesco heeft de Belgische biercultuur op de lijst van immaterieel cultureel werelderfgoed gezet. De cultuurorganisatie van de VN looft de diversiteit van het bierbrouwen, maar ook de inspanningen om overmatig alcoholgebruik tegen te gaan.

Tsjechische regering moeit zich met loononderhandeling Ahold Delhaize
  • Published in Food

De Tsjechische premier Bohuslav Sobotka heeft via de Nederlandse ambassadeur geprobeerd om druk te zetten op de loononderhandelingen tussen Ahold Delhaize en zijn werknemers in het land.

Vlaamse voedingsindustrie pakt CO2-uitstoot aan
  • Published in Food

De federatie van de Vlaamse voedingsindustrie engageert zich om 245.000 ton CO2 te besparen tegen 2030. Dit komt overeen met een daling van 15% ten opzichte van 2014.

Prijspromoties missen hun doel
  • Published in Food

De promotiedruk blijft stijgen in België, maar het rendement van die promoties is gevoelig lager dan in onze buurlanden. Wat valt daar aan te doen? 

Back to top