Hoe kun je klanten echt leren kennen? Qlick werkte Insights Discovery uit, een methode gebaseerd op niemand minder dan vermaard psychoanalist Carl Gustav Jung.

In Duitsland neemt Lidl in een opmerkelijke reclamecampagne zijn naaste concurrenten onder vuur met niet mis te verstane woordspelingen. Onder andere Netto en Edeka schieten wel met scherp terug…

Hermès heeft een sterke eerste jaarhelft achter de rug: de omzet van het Franse luxehuis ging met 15% omhoog. De groei was het grootst in Azië, maar in alle regio’s was er een vooruitgang.

Sketch: façade JEANS STUDIO Gent

Mannenmodemerk Jack & Jones opent op donderdag 25 juli in Gent een nieuwe conceptwinkel: de eerste Belgische ‘jeans studio’ van het label. Het zou ook pas de tweede winkel ter wereld zijn die wordt ingericht volgens dit nieuwe concept.

Minister van Consumentenzaken Wouter Beke laat extra controleren of de gewichtsaanduidingen op de verpakkingen van voedingswaren wel kloppen. Er komt ook een campagne voor handelaars en supermarkten.

Blokker Holding heeft een nieuwe naam: voortaan is het moederbedrijf van Blokker en Big Bazar de Mirage Retail Group. Zo zijn de banden met de vroegere eigenaarsfamilie finaal doorgeknipt.

Heineken en heel wat andere FMCG-producenten testen directe verkoop aan consumenten, zonder nog langs de supermarkt te hoeven. Als mogelijke voordelen noemen de producenten de ‘long tail’, het online aanbieden producten met een lagere vraag, en nieuwe impulsmomenten.

Van elke tien start-ups in e-commerce gaan er negen al binnen de 120 dagen na de opstart over de kop. Slechte online zichtbaarheid en te weinig vraag blijken de grootste boosdoeners te zijn.

Valérie Hermann, wereldwijd verantwoordelijke voor de merken van Ralph Lauren, verlaat na drie jaar als 'president of global brands' de Amerikaanse modegroep. Wie de Française opvolgt, is nog niet bekend.

Google is steeds meer een online warenhuis op zich: in de Verenigde Staten heeft het de nieuwe versie van Google Shopping gelanceerd, met rechtstreekse check-out en sterke personalisatie.

Leclerc zou leveranciers dwingen tot lagere prijzen via boycots en dreigingen.

De Franse supermarktgroep E. Leclerc krijgt een boete van 117 miljoen euro opgelegd, omdat het leveranciers via zijn Belgische inkoopcentrale zou dwingen tot prijsverlagingen. Dat soort druk is verboden volgens de Franse wet.

Het bekende Amerikaanse biermerk Budweiser komt naar Nederland: de Belgische brouwerijreus AB InBev introduceert het bier eerst in de horeca, later dit jaar ook in de retail.

Richemont ziet omzet met 12% stijgen

Luxeconcern Richemont noteerde in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een omzetstijging van 12%. Die heeft het bedrijf vooral te danken aan een spectaculaire groei van de online activiteiten.

AB InBev verkoopt Carlton & United Breweries

Het Japanse drankenconcern Asahi neemt de Australische brouwerijgroep Carlton & United Breweries voor tien miljard euro over van AB InBev. Met de opbrengst wil de biergigant zijn schulden afbouwen, na de faliekant afgelopen beursgang van zijn Aziatische tak.

Signa Retail stelt Carmen Spielmann aan als Head of New Business

Warenhuisgroep Signa Retail, moederbedrijf van onder andere Karstadt, Galeria Kaufhof en het Belgische Galeria Inno, lanceert een nieuwe bedrijfstak voor 'nieuwe business'. Die moet zorgen voor meer digitale competentie en innovatie.

De Belgische voedingsmarkt kromp vorig jaar met 5,3%, volgens sectorfederatie Fevia omdat Belgen steeds meer in het buitenland kopen. Fevia en Unizo roepen op tot een gelijkschakeling van de taksen en accijnzen.

Lego opent twee winkels in Nederland

De Deense speelgoedmaker Lego opent nog dit jaar zijn eerste twee Nederlandse winkels: de eer is voor Amsterdam en Utrecht. Tot nu toe had Lego in de Benelux alleen een winkel in eigen beheer in Wijnegem (Antwerpen).

Haniel verkoopt resterende Metro-aandelen aan Kretinsky

Haniel accepteert het overnamebod van EP Global Commerce op de aandelen van Metro. Het is nu uitkijken wat de andere aandeelhouders zullen doen.

Carlos Crespo nu officieel nieuwe CEO Inditex

De eerder aangekondigde benoeming van COO Carlos Crespo tot CEO van het Spaanse modeconcern Inditex is officieel bevestigd.

De Franse elektro- en vrijetijdsketen Fnac Darty mag van de Franse concurrentiewaakhond Nature & Découvertes overnemen zonder voorafgaande voorwaarden.