De nieuwe vanHaren winkel in Mechelen

Het gaat snel voor schoenketen vanHaren: anderhalf jaar na de start opent de keten al haar twaalfde Belgische winkel in Mechelen. Volgend jaar staan er alvast prestigieuze openingen op stapel in Gent en Antwerpen, op absolute toplocaties.

Wereldhave Belgium heeft een oplossing gevonden voor zijn Carrefour-probleem: de Carrefour-hypermarkt in winkelcentrum Belle-Île in Luik ruimt plaats voor een kleinere Carrefour Market en twee nieuwe panden. De vastgoedinvesteerder koopt van opluchting meteen nog twee winkelcentra.

Wat er op het menu stond deze week? Plastieksoep met wilde bijenpollen, algen en namaakgarnalen, onder andere. U leest meer in het ronduit bedenkelijke nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Het gaat niet goed met New Look en daarom plooit de modeketen zich terug: de Britse budgetketen sluit al haar 130 winkels in China, maar overweegt ook een vertrek uit Frankrijk, Polen en België.

Philippe Serraes

Eigenlijk had de vernieuwde Spar-supermarkt van Philippe Serraes en Eva Michiels in het Oost-Vlaamse Kalken (deelgemeente van Laarne) al open moeten zijn, maar er is vertraging met de vergunningen...

Als eerste A-merk in België lanceert Passendale dit najaar een halfharde biologische kaas. Een logische stap volgens het merk, en een passend antwoord op een groeiende vraag vanuit de markt.

Het gaat goed met de Belgische producent van 'plantaardige zuivelproducten' Alpro. Het bedrijf, eigendom van het Franse Danone, moet dan ook op zoek naar een pak nieuwe medewerkers.

Pernod Ricard is zijn gebroken boekjaar 2018-2019 goed gestart. Wel waarschuwt ’s werelds nummer twee in geestrijke dranken tegelijk voor een normalisatie in de tweede jaarhelft.

"Ik zit op Twitter, dus iedereen zit op Twitter": is dit wel zo bij uw doelgroep? BD myShopi nodigt samen met partners RetailDetail, AddRetail, Profacts en Em de Jong enkele experts uit om bepaalde percepties uit te klaren ten opzichte van de realiteit.

Het Amerikaanse internetplatform eBay heeft Amazon voor de rechter gedaagd omdat dat bedrijf op een slinkse manier probeert professionele verkopers weg te kapen. Eerder deze maand had de gewezen veilingsite zijn grote concurrent nog in gebreke gesteld.

Alvo-ondernemer Jan Dams heeft zijn supermarkt in Neerpelt heropend. Die winkel moest in 2016 amper twee maanden na de opening alweer de deuren sluiten, maar intussen zijn de marktomstandigheden veranderd, zo luidt het.

In de Antwerpse Huidevettersstraat pakt hifimerk B&O uit met een pop-upwinkel, die focust op meeneemproducten zoals hoofdtelefoons en designspeakers. De tijdelijke winkel blijft geopend tot 30 december.

Lion Capital heeft een overnemer gevonden voor Hema, dat sinds september vorig jaar in de etalage stond: investeringsmaatschappij Ramphastos Investments van Marcel Boekhoorn is de nieuwe eigenaar. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Vier grote fabrikanten van (fris)dranken vragen dat Europa de verplichting om dopjes vast te hechten aan de fles zou laten varen. Europa had die maatregel genomen in de strijd tegen zwerfvuil.

Na twee mindere kwartalen wist voedingsgroothandel Sligro eindelijk nog eens op eigen kracht te groeien. Dankzij de mooie zomer steeg de vergelijkbare omzet 3,3%, inclusief overnames was er zelfs een groei met 11,4%.

Levensmiddelen- en hygiënegigant Unilever had het voorbije kwartaal behoorlijk wat last van valutaschommelingen. De omzet zakte met 4,8%, zonder die schommelingen zou er 3,8% bijgekomen zijn. Al is er meer aan de hand, want zelfs die groei was een tegenvaller.

 Pierre Leman vervoegt Carrefour België als directeur human resources. Hij vervangt Sonia Frey, die het bedrijf eind juli heeft verlaten, en moet voor de HR-kant van het strategisch plan gaan zorgen.

Carrefour heeft er een vrij degelijk derde kwartaal op zitten, met betere cijfers voor Frankrijk, België en Brazilië. Ook de e-commerceactiviteiten groeien fors, maar in Spanje en Italië blijft het moeizaam lopen.

Biologische soja boer Simon Colembie uit Kruishoutem

Colruyt Group gaat samenwerken met een boer uit Kruishoutem en de vegetarische voedingsproducent La vie est belle om lokaal biologische soja te telen en te gebruiken voor Bio-Planet.

De Kringwinkels zijn dringend op zoek naar meer medewerkers. Tweedehands groeit snel aan populariteit, maar ondertussen hebben de 147 winkels, die aan sociale tewerkstelling doen, een nijpend personeelstekort.