Medewerker toont Coolblue Android app

Een jaar nadat de app voor iPhone uitkwam, heeft Coolblue nu ook een eigen app voor Android-toestellen. De app belooft de snelste manier te zijn om producten te bestellen.

Julian Dunkerton, medeoprichter van modemerk Superdry, doneert een recordbedrag van één miljoen pond (1,1 miljoen euro) aan een organisatie die de brexit ongedaan wil maken.

Kaart winkel Albert Heijn Hoofddorp op telefoon

In de labowinkel van Albert Heijn in Hoofddorp test de supermarktketen de app ‘Vind mijn product'. Met die app kunnen shoppers navigeren en producten lokaliseren binnen de winkel. 

Kunnen Amerikaanse shoppers binnenkort vanuit hun luie zetel door een Walmart Supercenter lopen en producten in hun virtuele winkelmandje leggen? De retailer heeft zopas alvast twee patenten genomen op een virtuele showroom.

Jean-Pierre Mouton en Marleen Masson, de (voormalige) eigenaars van Het Zilverleen

Colruyt Group heeft haar leverancier Het Zilverleen, een bioboerderij in het West-Vlaamse Alveringem met 25 hectare aan biogronden, overgekocht. De supermarktgroep zoekt nu nog een boer om de gronden te bewerken.

Winkels waar 99% van de binnenkomende klanten tot een aankoop overgaat: ze bestaan. De loopwinkels van Runners’lab maken het verschil met een doorgedreven service. De toekomst? Gepersonaliseerde schoenen.

Vanaf 3 september vervoegen twee ervaren managers het uitvoerend comité van de groep Aveve: Sabine De veilder komt over van PepsiCo, Kris Geysels verlaat Deloitte.

Uitverkoop en sluiting van winkel

De "retailapocalyps" woedt nog steeds: van de grote faillissementen in het eerste semester van dit jaar waren de meeste actief in retail. De sector is de hardst getroffen branche ter wereld.  

De familie Benetton, eigenaar van de gelijknamige modeketen, krijgt bakken kritiek na de recente ramp in Genua. Ze is immers ook aandeelhouder van de beheerder van de ingestorte Morandibrug. Overleeft het merk de imagoschade?

Amazon zou een oogje hebben op leegstaande verkooppunten van de Britse doe-het-zelfketen Homebase: die zouden dienst kunnen doen als verdeelcentra, om snellere leveringen mogelijk te maken.

De afgelopen vijf jaar heeft de Belgische voedingsindustrie het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten fors verlaagd, en voegde ze meer vezels toe. Ook de komende jaren zet de sector verdere stappen.

Lotus Bakeries hoofdkantoor Lembeke

Lotus Bakeries verkocht in de eerste jaarhelft 3,3% meer: de omzet groeide vooral met dank aan speculaas, hoewel de koekjesbakker naar een gezonder dieet wil. Wel blijft de winst achter.

Als Vlaanderen het ‘Food Valley’ van Europa wil worden, moet het ook investeren in de ontwikkeling van kweekvlees en andere vleesalternatieven. Innovatieminister Philippe Muyters laat alvast het potentieel onderzoeken.

Frisdrankproducent PepsiCo telt 3,2 miljard dollar (2,8 miljard euro) neer voor de acquisitie van het Israëlische Sodastream. Het legt zo de hand op een agressieve concurrent, die de traditionele frisdranksector uitdaagde.

Zelfrijdende wagen van Nuro en Kroger

De Amerikaanse supermarktketen Kroger lanceert een test met zelfrijdende bezorgauto’s: vanuit één vestiging van Fry’s Food Store in Arizona leveren zelfrijdende wagens boodschappen voortaan helemaal zelfstandig aan huis. 

Gevel Colruyt Group Academy in Melle

In Melle opent een nieuwe Colruyt Group Academy: al de tiende locatie waar consumenten workshops kunnen volgen over allerlei thema’s, van eten tot welzijn. 

Flink wat grote retailgroepen vernietigen aandeelhouderswaarde in plaats van er te creëren: hun investeringen renderen gewoonweg niet, zegt retailprofessor Marcel Corstjens.

Gevel CoolCat Den Haag Shutterstock

Na enkele zware jaren kan ondernemer Roland Kahn opgelucht ademhalen. De modeketens MS Mode en America Today zijn weer winstgevend, terwijl bij CoolCat het verlies vorig jaar gehalveerd is. Er is dan ook groot nieuws op komst...

De tweede studienamiddag van het Vlerick Retail Platform 2018 vindt plaats op 13 september. Retailers Di en Brantano getuigen over de vernieuwing en herpositionering van bestaande winkelconcepten. Lezers van RetailDetail maken kans op een gratis invitatie!

Brouwerij De Halve Maan, bekend van de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik, blijft aan hoog tempo groeien en gaat nu 20 miljoen euro investeren in een nieuwe bottelarij.