RetailDetail ondersteunt Belgische webwinkels met lancering “webshopsvanbijons.be”

Om de Belgische retailers niet enkel een hart onder de riem te steken maar ook daadwerkelijk te helpen, opent RetailDetail een website die alle lokale webshops op één plek verzamelt, onder de noemer “webshops van bij ons”.

Belgische modesector vraagt massaal latere solden

Zowat alle grote (en kleine) Belgische modemerken en -retailers dringen aan op een aanpassing van de soldenwetgeving. Liefst 78 bekende namen vragen de soldenperiode uit te stellen tot 1 augustus en voordien een strikte sperperiode in te voeren.

Logo van Lidl

De spanningen lopen nu ook op bij Lidl: de discounter zou lagere compensatiepremies voorstellen aan zijn medewerkers dan de concurrentie. De vakbonden vragen een beter akkoord en dreigen ermee te staken.

“Coronavirus stopt Belgische uitrol Jumbo niet”

Jumbo-topman Ton van Veen denkt niet dat de coronacrisis een grote impact zal hebben op de geplande expansie in België. Twaalf tot vijftien openingen staan vooral in de tweede helft van het jaar gepland.

Duitse dochter van AS Adventure vraagt insolventie aan

(update) Outdoorketen McTrek, eigendom van de AS Adventure Group, heeft in Duitsland gerechtelijke reorganisatie aangevraagd. Een curator onderzoekt in hoeverre de keten gered kan worden met een herstructurering.

Gevel van winkel met logo van retailer H&M

In het kwartaal tot eind februari boekte H&M dubbel zoveel winst en 8% meer omzet. Goed nieuws dus, tot het coronavirus wereldwijd toesloeg: in maart is de omzet gehalveerd.

Archieffoto: een nachtwinkel

Twintig eigenaars van nachtwinkels spannen een rechtszaak aan, omdat ze tijdens de coronalockdown open 'mogen' blijven gedurende een gelimiteerde tijdsspanne. Ze eisen een verplichte sluiting, omdat ze niet veilig kunnen werken en hun inkomsten zien kelderen.

Filet Pur: De triomfantelijke terugkeer van de prijsoorlog

De eerste versoepeling van de coronamaatregelen is een feit: foodretailers mogen weer oorlog voeren. Het was hoognodig, want ze stapelen de verliezen op. Teveel succes is immers ook niet goed. Getest en positief bevonden: uw favoriete hap op vrijdag.

(update) Een tiental winkels van Carrefour zijn vanmorgen even dicht gebleven door stakingsacties. Het personeel is niet akkoord met het compensatievoorstel van de directie. Na de middag gingen de vestigingen wel weer open.

Flesjes parfum van Davidoff in de etalage van een winkel

Amazon is niet verantwoordelijk voor namaakproducten op zijn platform. Dat oordeelt het Europese Hof van Justitie in een rechtszaak die was aangespannen door cosmeticamerk Coty.

Geen promoties, wel solidariteitskorting bij Delhaize

Terwijl enkele concurrenten de promotiemachine weer op gang trekken deze week, kiest Delhaize voor een andere aanpak: een lineaire korting voor iedereen. Zo vermijdt de retailer extra werkdruk voor de medewerkers.

Promotiedruk bij Colruyt alweer op het oude niveau

Sinds donderdag pakt Colruyt opnieuw volop uit met promoties in de winkels. Bij de marktleider zitten die aanbiedingen zelfs meteen weer op het niveau van voor de corona-maatregelen, blijkt uit nieuwe cijfers.

WE Fashion verkoopt nu ook via bol.com

Modeketen WE Fashion gaat voortaan ook kleding verkopen via bol.com. Vanaf vandaag is het volledige aanbod van de retailer beschikbaar via het online platform.

Gevel met logo van retailer Orchestra

Orchestra-Prémaman heeft gerechtelijke sanering aangevraagd: dat betekent dat de Franse babyketen nog maar één stap verwijderd is van het faillissement. Voor redding kijkt de keten vooral naar een nieuwe koper.

Staking Delhaize voorbij

Vakbonden en directie van Delhaize hebben een akkoord bereikt over compensaties voor het personeel tijdens de coronacrisis. Vanmorgen bleven twee Brusselse winkels van de supermarktketen nog dicht door een staking, maar nu is de stakingsdreiging helemaal weg.

Colruyt en Albert Heijn hervatten promoties

Vanaf vandaag geeft ook Colruyt weer kortingen en promoties op een aantal producten. De supermarktketen volgt daarmee het voorbeeld van Albert Heijn, dat dinsdag al meteen zijn acties hervatte.

Corona-effect: minder vaak naar de supermarkt, vollere kar

Hoe is het koopgedrag van de Belgische gezinnen geëvolueerd sinds de lockdown? Het GfK consumentenpanel levert enkele interessante inzichten over wat er de afgelopen drie weken is gebeurd.

Nieuwe CFO voor FNG

Modegroep FNG, moederbedrijf van onder meer Brantano en CKS, heeft Nathasja Van Bael aangesteld als nieuwe financieel directeur. Ze volgt Geert Jacobs op, die de functie eind vorig jaar ad interim opnam.

ICI Paris XL schort betaling huur op

ICI Paris XL betaalt voorlopig geen huur meer voor zijn Nederlandse filialen, heeft eigenaar A.S. Watson in een brief aan de verhuurders laten weten. De opschorting geldt niet voor andere dochterbedrijven als Kruidvat en Trekpleister.

Galeria Karstadt Kaufhof heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. De warenhuisgroep, waar ook Galeria Inno toe behoort, doet daarvoor beroep op de Duitse insolventieprocedure, zoals Esprit eerder al deed.