Jumbo Pelt

De zopas geopende Jumbo-supermarkt in Rijkevorsel kan tegen 2020 een lokaal marktaandeel behalen van 21,5%. De nieuwkomer zou vooral Albert Heijn, Aldi en Lidl pijn doen, blijkt uit een prognose van analist Shopperware.

Het programma van de RetailDetail Night is nu compleet. Naast de topman van Colruyt Group betreden ook toonaangevende retailers als Avail, bol.com, Brico, Cake, Decathlon en Woody het podium. Bestel snel uw tickets!

Essentiel Antwerp

Modelabel Essentiel Antwerp wil zich voortaan 100% focussen op haar vrouwencollectie. De mannenlijn wordt na 15 jaar stopgezet: de bijhorende winkel in de Antwerpse Schuttershofstraat sluit dan ook de deuren.

Hogere omzet, maar lagere winst voor Jysk

De Scandinavische woonwinkelketen Jysk zet zijn expansie verder en bereikte vorig boekjaar een nieuwe recordomzet. De winst lag echter lager dan een jaar geleden.

Retail in Hasselt

Een centrale ligging kan alleen maar gunstig zijn voor een stad die zich als handelscentrum wil profileren. Op dat vlak heeft Hasselt dus wel wat te bieden. Nu nog potentiële bezoekers en shoppers ervan overtuigen dat Hasselt vooral gezellig bourgondisch is, en het komt goed.

LVMH verhoogt bod op Tiffany & Co

Het Franse luxeconcern LVMH heeft zijn bod op Tiffany & Co verhoogd tot 15,8 miljard dollar (14,2 miljard euro). Het verbeterde bod is voor de Amerikaanse juweliersketen aanleiding om LVMH inzage te geven in de boekhouding.

Archiefbeeld: een Ikea-interieur

Recent trokken zowel Nike als Ikea zich terug van de Amazon-marktplaats. Over de mogelijke gevolgen van die beslissing lopen de meningen sterk uiteen.

Carrefour wil betalen met vingerafdruk mogelijk maken

Carrefour wil betalen met een simpele vingerafdruk mogelijk maken. Het is de volgende stap in het ‘My Finger’-project van de supermarktketen. De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit stelt zich echter ernstige vragen bij het hele project.

Newpharma trekt naar het Grondwettelijk Hof

De online apotheek Newpharma, waarvan de familie Colruyt hoofdaandeelhouder is, trekt naar het Grondwettelijk Hof voor de nietigverklaring van twee wetten. Die zouden immers de ontwikkeling van de sector afremmen en de vrije concurrentie belemmeren.

Een handtas van Fendi, een van de genoemde merken

In Napels is een man gearresteerd die tientallen illegalen tewerk stelde in een fabriek die mogelijk lederwaren maakte voor enkele van de grootste Europese luxemerken. Zijn bedrijf, Moreno, zou volgens de onderzoekers schoenen en handtassen maken voor merken als Armani, Fendi (LVMH) en Saint Laurent (Kering). 

Jumbo Rijkevorsel

Vanochtend heeft de Nederlandse supermarktketen Jumbo haar tweede Belgische vestiging geopend, in Rijkevorsel. Net als in Pelt is de lokale concurrentie er bijzonder groot, maar de retailer wil het verschil maken met lage prijzen en een mooie versafdeling.

Decathlon

De Decathlonwinkel die binnenkort de deuren opent in het centrum van Mechelen, gaat een duurzame oplossing testen voor de laatste mijl: medewerkers van de winkel zullen er online bestellingen aan huis leveren met een elektrische vrachtfiets. In Nederland test de retailer een nieuwe app.

Peas Hasselt vegan

Na een succesvolle start in Hasselt plant veganistische bakkerij Peas in 2020 een kleine groeispurt: er komen nu ook winkels in Antwerpen en Gent, en het bedrijf zal ook voor het eerst de grens oversteken met een vestiging in Maastricht.

Bakkerij

De Limburgse industriële bakkerij Crelem Bakeries vindt extra productiecapaciteit bij het West-Vlaamse Vermaut’s Boerenbrood. Beide leveren aan de grote supermarktketens. 

België wil Chinezen aan de frieten en de peren krijgen

Tijdens de handelsmissie naar China doet de Belgische delegatie er alles aan om typische producten te promoten. Zo wil de aardappelfederatie Belgapom de Chinezen frietjes doen eten en zet BelOrta een spot op de Conference-peren.

Albert Heijn voert innovatieteam Food Rebels af

Supermarktketen Albert Heijn heeft zijn interne innovatieteam Food Rebels afgeschaft. Dat is het directe gevolg van het vertrek van 'rebel' Christiaan Vette, die begin deze maand besliste om op eigen houtje verder te gaan.

Patrick Desrumaux, Xandres

Internationale expansie, digitalisering en een versterking van het merkimago: dat zijn de ambities van het modelabel Xandres de komende jaren. Een nieuw winkelconcept vertaalt beleving in een hogere omzet. Eerst moet nu Nederland voor de bijl, zegt algemeen directeur Patrick Desrumaux.

Technologie in de winkel

Op welk moment in het verkoopproces zet je welke technologie in? De expertgroep innovatieve retailtechnologie van Shopping Tomorrow onderzoekt wat de toegevoegde waarde kan zijn van innovatieve technologie in de winkel. Neem deel aan de poll!

AO sluit Nederlandse webshop na 4 jaar

De Britse witgoedretailer AO stopt na vier jaar met zijn Nederlandse webshop. Op het Europese vasteland wil het bedrijf zich nog uitsluitend op Duitsland richten, en zelfs dat blijkt onzeker.

Textieldiscounter Takko op zoek naar nieuwe eigenaar

De Britse investeringsmaatschappij Apax Partners, hoofdaandeelhouder van de Duitse textieldiscounter Takko Fashion, is van plan die aandelen van de hand te doen. Na bijna negen jaar aan het roer willen de Britten hun Duitse keten met (lichte) winst verkopen.