'Waze van Wijnegem' officieel gelanceerd

Wijnegem Shopping

De nieuwe navigatietool van Wijnegem Shopping staat na een reeks uitvoerige testen helemaal op punt. Ter gelegenheid van de officiële lancering dit weekend is de app tijdelijk volgestopt met virtuele prijzen die je kan vangen als waren het Pokémons.

 

Prijzenjacht

Begin dit jaar experimenteerde het grootste winkelcentrum van het land al even met de app, waarmee klanten de snelste weg naar hun favoriete winkel kunnen vinden. Het is overigens niet alleen mogelijk om op naam van een winkel te zoeken, maar ook op basis van categorieën als schoenen, boeken of speelgoed.

 

De 'Waze van Wijnegem', zoals de tool ook wel eens wordt genoemd, is de voorbije maanden verder verfijnd en helemaal klaar voor de dienst. De lancering dit weekend gaat gepaard met een grote prijzenjacht. Via de app kunnen shoppers op zoek gaan naar virtuele prijzen, die ze vervolgens in de winkels voor echte prijzen kunnen omruilen. Er zijn onder meer reizen, cadeaubons, gadgets en kortingen te winnen.

 

Beleving

“Shoppen is bij ons veel meer dan winkel in, winkel uit. Het moet een beleving zijn”, zegt woordvoerster Zsofi Horvath. “Met onze nieuwe app geven we dat nu ook een digitale dimensie. Met deze app kan iedereen, jong en oud, meespelen en mee beleven. Je kan de prijzenspeurtocht wel vergelijken met de Pokémon Go-rage waarbij spelers op zoek gaan naar virtuele Pokémons. Je ziet ze via de app, je vangt ze en je bent winnaar.”

 

De navigatietool zelf is overigens makkelijk te gebruiken: je kiest naar welke winkel(s) je wilt gaan, en er verschijnt een pijl op het scherm die de weg wijst. Eigenaars van oudere smartphones moeten het stellen met een uitgestippelde route op een plattegrond.

 

Het winkelcentrum beklemtoont dat het om een uitbreiding van de service gaat. Alle bestaande routeplanners en infoschermen blijven behouden, en bezoekers kunnen nog steeds terecht aan de infobalie.