“Consument wordt steeds meer omnishopper”

“Consument wordt steeds meer omnishopper”

Uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van MasterCard blijkt dat 80 procent van de klanten online informatie opzoekt vooraleer er een aankoop wordt gedaan. Ondanks het feit dat we online informatie zoeken, kopen we meestal nog offline.

80 procent zoekt online

Uit het van Mastercard onderzoek blijkt ook dat 80 procent van de consumenten zegt technologie te gebruiken tijdens het shoppen. Dat gaat dan over apps op smartphones, maar ook over technologie die in de winkels wordt voorzien om bijvoorbeeld producten te bekijken of te bestellen.


Klanten kiezen er voornamelijk nog voor om hun aankopen in een gewone winkel te doen, omdat ze daar een betere en snellere service verwachten. Ook het sociale aspect blijft van belang. Het is daarbij voor handelaars wel belangrijk om producten in voorraad te hebben, want 73 procent zegt dat het niet voorradig zijn van een artikel de grootste frustratie is.


Tot slot zegt slechts 26 procent van de klanten bereid te zijn een nieuwe handelaar uit te proberen, wat problematisch kan zijn voor bedrijven die nieuwe klanten willen aantrekken. Voor het onderzoek werden 11.337 mensen uit negen landen, waaronder Brazilië, Duitsland, China en de Verenigde Staten, ondervraagd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt Group opent 3 winkels op 1 plek

23/10/2017

De Colruyt Group opent in Mol binnenkort een vestiging van Bio-Planet, Dreamland en Dreambaby op één locatie. Het heeft daarvoor een volledig nieuw pand neergepoot op de voormalige locatie van Center Shop.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Back to top