“Growth marketing is gewoon slimme marketing” | RetailDetail

“Growth marketing is gewoon slimme marketing”

“Growth marketing is gewoon slimme marketing”
Foto Home of Retail

(publireportage) Recycleert uw bedrijf ook het marketingplan van vorig jaar? Dan wordt het tijd om kennis te maken met ‘growth marketing’, op basis van data en slimme technologie, zegt Tom De Moor van Trigger.

Snelle experimenten

Wat is growth marketing voor jou?

“Growth marketing is een slimme manier om aan marketing te doen. Vaak zie ik bij bedrijven het marketingplan van vorig jaar terugkomen, gerecycleerd met de datum van dit jaar. Dit is niet reactief, en de meeste kanalen zijn gesatureerd. Meestal wordt er om het luidste geroepen, en in het wilde weg geschoten met budgetten. Dit willen we slimmer aanpakken. Als growth marketers, kennen we de nieuwste kanalen, en zijn we een combinatie van een technisch profiel met dat van een marketeer. We zetten korte en snelle experimenten op om te kijken welke nieuwe acties goed presteren, en die gaan we dan schalen. Al onze beslissingen worden ondersteund door data, dus kunnen we correct een product in de markt lanceren of heel gericht de juiste mensen bereiken.”

 

Aan welke growth marketingprojecten werk je nu?

“Dat zijn best wel wat verschillende projecten. We werken telkens in sprints van twee weken, waarop we zoveel mogelijk acties kwalitatief uittesten. Nu zetten we een mobiele food applicatie in de markt en valideren we de marktvraag voor corporate startups. Daarin focussen we op experiment design. Dit is het testen van assumpties door te leren wat werkt en wat niet werkt. Dankzij het constant valideren bij klanten of prospecten, kunnen we snel de projecten cancelen die niet goed werken, en enkel projecten lanceren die het leven van klanten beter maakt. Ook organiseert Trigger donderdag 28 september de Growth Hacking Conference. Ons team zal hier aanwezig zijn en workshops geven omtrent de laatste nieuwe marketingtrends, samen met geweldige externe sprekers.”

 

Consument aan het stuur

Dus, je organiseert mee de Growth Hacking Conference. Welke topics halen jullie aan?

“Het Trigger team zal een introductie geven van growth marketing in de vorm van een workshop. Onze oprichter Yannick Khayati spreekt specifiek over waarom uw bedrijf een ‘head of growth’ nodig heeft. We hebben 12 gastsprekers die ook hun expertise omtrent growth marketing en hun perspectieven over de toekomst van marketing zullen delen.”

 

Hoe ziet voor jou dan de toekomst van marketing eruit?

“Dagelijks worden er veel nieuwe platformen en kanalen gelanceerd, van de nieuwe Facebook tot tools die niet-techneuten toch verder kunnen helpen in hun marketingacties. Zo denk ik aan data scraping of het bouwen van een soort Twitter in één dag, met een drag & drop websitebuilder. We weten allemaal dat technologie belangrijker wordt, maar het verschil zal liggen in het juist aanbieden van deze technologie aan de juiste mensen. Daarom denk ik dat growth marketing een grote rol zal spelen. Heel interactief feedback vergaren bij de klant, om te kijken wat werkt en wat niet werkt. De consument zit achter het stuur, dus moeten we heel gericht en juist kunnen te werk gaan bij het verspreiden van een boodschap.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Back to top