“LVMH wil Tiffany-deal heronderhandelen”

“LVMH wil Tiffany-deal heronderhandelen”
Shutterstock.com

Het ziet er steeds meer naar uit dat LVMH de Amerikaanse juwelier Tiffany & Co niet zal overnemen voor de eind vorig jaar overeengekomen som van 16,2 miljard dollar. De luxesector staat zwaar onder druk en het concern wil daarom een betere prijs bekomen.

 

Koers onderuit

Vandaag verklaarde LVMH kort dat "het niet overweegt om Tiffany-aandelen op de vrije markt te kopen", schrijft Fashion Network. De koers van de juwelier is op de beurs van New York dan ook gezakt tot 114 dollar (100 euro), ruim onder de overeengekomen overnameprijs van 135 dollar (nu 120 euro) van november vorig jaar.

 

De aandelenkoers van Tiffany ging deze week zwaar onderuit nadat er een artikel verscheen in modeblad WWD waarin Arnault twijfelde over de hoge aankoopprijs voor Tiffany aangezien de luxe-industrie die zwaar getroffen is door de coronacrisis. Een en ander zou besproken worden tijdens een bestuursvergadering dinsdagavond.

 

Speculatie

Wat LVMH precies wil bereiken met de verklaring van vandaag is niet geheel duidelijk. De groep suggereert dat de geplande acquisitie nog steeds doorgaat, maar de formulering leek opzettelijk dubbelzinnig: er staat bijvoorbeeld ook niet in dat het concern de oorspronkelijke deal zal respecteren.

 

Intussen speculeren waarnemers dat LVMH de informatie op de bestuursvergadering van dinsdag opzettelijk aan WWD heeft gelekt om de aandelenkoers van Tiffany op de open markt te drukken, waardoor Arnault een betere positie heeft om opnieuw te onderhandelen over een lagere aankoopprijs voor de juwelier.