2theloo ziet topman vertrekken naar Jumbo-dochter La Place

Shutterstock

Frank Wubben, sinds eind 2018 de topman van toiletuitbater 2theloo, wordt vanaf volgende week managing director van horecaketen La Place. Wubben heeft een verleden bij koffieketen Starbucks en heeft dus zowel ervaring in retail als horeca.

 

Zesde bestuurder weg in vier jaar

 

Frank Wubben is al de zesde bestuurder in vier jaar die 2theloo verlaat. De keten, die in 2011 zijn eerste ‘toiletwinkel’ opende in de Kalverstraat in Amsterdam en vandaag actief is met 220 locaties in 12 landen (waaronder ook België), beleeft sinds het plotse overlijden van medeoprichter Eric Treurniet woelige tijden. Daarna zag het bedrijf ook nog de tweede oprichter, Almar Holtz, opstappen na een conflict met de investeringsmaatschappij Avedon, die 40% van de aandelen in handen heeft.

 

Wubben wordt bij La Place verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, strategie, innovatie en portfoliomanagement. Daarnaast wordt hij ook voorzitter van de ‘Food Innovation Board’, waarin zowel directieleden van supermarktketen Jumbo als La Place zetelen. Vóór hij eind 2018 overstapte naar 2theloo werkte de Nederlander 10 jaar lang voor koffieketen Starbucks: eerst vier jaar als hoofd van Starbucks in Zwitserland, daarna zes jaar in diverse Europese topfuncties, waaronder marketing. Met Wubben haalt La Place dus een “ruim ervaren vakman” in huis die zijn sporen heeft verdiend in zowel horeca als retail, zegt CEO Frits van Eerd van moederbedrijf Jumbo: “Juist op dat snijvlak zien we unieke kansen voor de verdere ontwikkeling van Jumbo en La Place.”

 

Bij La Place lost Wubben Bart van den Nieuwenhof af, die in september vorig jaar na zes jaar het bedrijf verliet en inmiddels aan de slag is bij optiekketen Hans Anders. Bij 2theloo wordt Wubben opgevolgd door financieel directeur Tom Daniels.