50 banen verdwijnen bij Casa

50 banen verdwijnen bij Casa

Bij winkelketen Casa verdwijnen 50 banen bij de verhuis van het distributiecentrum van Itegem naar Olen. De rest van de werknemers in Itegem kan aan de slag in het nieuwe distributiecentrum in Olen.

Stijgende concurrentie

In Itegem werken momenteel 123 medewerkers. maar 47 arbeiders en 3 bedienden verliezen nu dus hun baan. Het collectief ontslag komt niet als een verrassing voor de vakbonden, aangezien ze deel uitmaken van de nieuwe strategie van de keten: Casa 20.20. Met dat nieuwe plan wil Casa reageren op "een veranderend concurrentielandschap, bijhorende toename van digitalisering en de alsmaar sneller evoluerende tendensen op de markt".  Zo ondervindt Casa sterke concurrentie van de discounter Action.

 

Bij de herstructurering blijven de tachtig winkels in België wel buiten schot: Casa wil zelfs inzetten op verdere expansie in België, Italië, Spanje en Portugal. Er komt ook een nieuwe commerciële strategie, die stap voor stap wordt uitgerold in de verschillende winkels. Toch blijven de vakbonden ongerust over mogelijke ontslagen in de winkels. De voorbije twee jaar zijn er immers al een aantal verlieslatende winkels gesloten. Momenteel werken er bij Casa in België ongeveer 570 mensen.

 

Begin december 2016 was er ook al een stakingsaanzegging in het distributiecentrum in Itegem, omdat de arbeiders toen nog steeds niet wisten wat de plannen waren met de arbeiders die daar aan de slag waren.

Tags: