75 Belgische CEO’s sporen België aan ambitieus te zijn rond klimaat | RetailDetail

75 Belgische CEO’s sporen België aan ambitieus te zijn rond klimaat

75 Belgische CEO’s sporen België aan ambitieus te zijn rond klimaat

75 Belgische CEO's hebben een open brief gestuurd aan de Belgische delegatie die zal deelnemen aan de VN-klimaattop op het einde van het jaar in Parijs. Daarin vragen ze om mee te werken aan een ambitieuze klimaatovereenkomst.

Koolstofarm beleid nodig

"We vinden dat we de verantwoordelijkheid dragen om actief mee te werken aan de wereldwijde inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen en om de leiding te nemen in de overgang naar een koolstofarme, klimaatbestendige economie", schrijven de CEO's. Bij de ondertekenaars zijn onder andere toplui van Exki, Nike, Nestlé, Unilever, Ikea, Delhaize en Alpro. Ook andere grote namen als Solvay, Eneco en Bpost verlenen hun medewerking.

 

Het concrete doel van de ondertekenaars, die zich groepen in het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift, is om de temperatuur op aarde tegen 2100 met minder dan 2 graden Celsius te laten stijgen. Ze willen daarom samenwerken met de Belgische overheden om samen concrete acties op te zetten, zodat ze ook andere landen en bedrijven kunnen overtuigen van een vooruitstrevend klimaatbeleid.

 

Het akkoord in Parijs moet volgens hen ook uitstralen dat de wereldwijde economie zo snel mogelijk moet streven naar een koolstofarm beleid en meer gebruik van hernieuwbare energie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top