75 Belgische CEO’s sporen België aan ambitieus te zijn rond klimaat

75 Belgische CEO’s sporen België aan ambitieus te zijn rond klimaat

75 Belgische CEO's hebben een open brief gestuurd aan de Belgische delegatie die zal deelnemen aan de VN-klimaattop op het einde van het jaar in Parijs. Daarin vragen ze om mee te werken aan een ambitieuze klimaatovereenkomst.

Koolstofarm beleid nodig

"We vinden dat we de verantwoordelijkheid dragen om actief mee te werken aan de wereldwijde inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen en om de leiding te nemen in de overgang naar een koolstofarme, klimaatbestendige economie", schrijven de CEO's. Bij de ondertekenaars zijn onder andere toplui van Exki, Nike, Nestlé, Unilever, Ikea, Delhaize en Alpro. Ook andere grote namen als Solvay, Eneco en Bpost verlenen hun medewerking.

 

Het concrete doel van de ondertekenaars, die zich groepen in het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift, is om de temperatuur op aarde tegen 2100 met minder dan 2 graden Celsius te laten stijgen. Ze willen daarom samenwerken met de Belgische overheden om samen concrete acties op te zetten, zodat ze ook andere landen en bedrijven kunnen overtuigen van een vooruitstrevend klimaatbeleid.

 

Het akkoord in Parijs moet volgens hen ook uitstralen dat de wereldwijde economie zo snel mogelijk moet streven naar een koolstofarm beleid en meer gebruik van hernieuwbare energie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


LensOnline beoogt Duitse expansie

22/11/2017

LensGroup uit Kruibeke, dat met LensOnline de Belgische webverkoop van contactlenzen domineert, verovert stilaan ook de Europese markt. Na Nederland, Italië en Spanje laat de contactlenswebshop het oog nu vallen op Duitsland.

Europa zet stop op geoblocking

22/11/2017

Onderhandelaars van het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie hebben een akkoord bereikt rond het verbieden van geoblocking, waarbij webshops bezoekers uit het buitenland uitsluiten.

Hema wil fors uitbreiden in Duitsland

21/11/2017

Winkelketen Hema heeft grote plannen in Duitsland: de komende drie jaar moeten er minstens zeventig nieuwe vestigingen openen. Momenteel heeft de keten in Duitsland slechts elf winkels. Daarenboven wil Hema shop-in-shops en winkels in treinstations openen.

"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"

20/11/2017

Volgens sommige bronnen werft Amazon momenteel bouwmanagers en marketeers aan voor zijn Amazon Go-team. Dat wijst er mogelijk op dat de supermarkt zonder personeel nu ook echt in de startblokken staat.

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, director of retail industry solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld. Tegen 2020 zal de connectiviteit met klanten immers groter zijn dan ooit, wat een uiterst persoonlijke winkelervaring mogelijk maakt. 

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Back to top