75 Belgische CEO’s sporen België aan ambitieus te zijn rond klimaat | RetailDetail

75 Belgische CEO’s sporen België aan ambitieus te zijn rond klimaat

75 Belgische CEO’s sporen België aan ambitieus te zijn rond klimaat

75 Belgische CEO's hebben een open brief gestuurd aan de Belgische delegatie die zal deelnemen aan de VN-klimaattop op het einde van het jaar in Parijs. Daarin vragen ze om mee te werken aan een ambitieuze klimaatovereenkomst.

Koolstofarm beleid nodig

"We vinden dat we de verantwoordelijkheid dragen om actief mee te werken aan de wereldwijde inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen en om de leiding te nemen in de overgang naar een koolstofarme, klimaatbestendige economie", schrijven de CEO's. Bij de ondertekenaars zijn onder andere toplui van Exki, Nike, Nestlé, Unilever, Ikea, Delhaize en Alpro. Ook andere grote namen als Solvay, Eneco en Bpost verlenen hun medewerking.

 

Het concrete doel van de ondertekenaars, die zich groepen in het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift, is om de temperatuur op aarde tegen 2100 met minder dan 2 graden Celsius te laten stijgen. Ze willen daarom samenwerken met de Belgische overheden om samen concrete acties op te zetten, zodat ze ook andere landen en bedrijven kunnen overtuigen van een vooruitstrevend klimaatbeleid.

 

Het akkoord in Parijs moet volgens hen ook uitstralen dat de wereldwijde economie zo snel mogelijk moet streven naar een koolstofarm beleid en meer gebruik van hernieuwbare energie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.