80 winkels en 5000 banen bedreigd bij warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof

80 winkels en 5000 banen bedreigd bij warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof
Shutterstock.com

Warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof, het Duitse moederbedrijf van Inno, wil bijna de helft van haar filialen sluiten. Het fusiebedrijf werd zwaar getroffen door de verplichte sluitingen na de uitbraak van het coronavirus.

 

“Misbruik van coronacrisis”

Volgens Duitse media wil de warenhuisgroep wel 80 van zijn 170 Duitse filialen sluiten: dat zou zowat 5000 banen kunnen kosten. Door de verplichte winkelsluitingen heeft 'GKK' nu al meer dan 500 miljoen euro aan omzet verloren, en dat bedrag kan door de coronacrisis zelfs oplopen tot meer dan een miljard euro. Het bedrijf had begin april al bescherming gevraagd tegen schuldeisers en moet daarom tegen eind juni een herstructureringsplan indienen. Dat lijkt nog zwaarder te gaan worden dan eerder gedacht, als de nieuwe perslekken kloppen.

 

De vakbonden reageren verontwaardigd: "Het lijkt erop dat het management en de eigenaar de coronacrisis misbruiken om hun oorspronkelijke plannen voor sluitingen en ontslagen toch uit te voeren", klinkt het. Na de megafusie tussen rivalen Galeria Kaufhof en Karstadt was immers al veel eerder een ingrijpende sanering verwacht, maar dat werd door eigenaar René Benko van Signa Holding tot nu toe ontkend.

 

Aan RetailDetail meldde Inno eerder deze week dat de moeilijkheden op de Duitse markt voorlopig geen gevolgen hebben voor de Belgische tak.