Aandeelhouders van FNG zetten licht op groen voor doorstart

Trygve Finkelsen / Shutterstock.com

De kogel is door de kerk: het gevallen mode-imperium FNG begint aan een tweede leven, met e-commercebedrijf Ellos als enige overblijvende activiteit. De aandeelhouders stemden in met het relanceplan, waarbij het oprichtende trio volledig buitenspel werd gezet.

 

Lembrechts van crisismanager naar uitvoerend bestuurder

Voortaan zal een enkele raad van bestuur de touwtjes in handen hebben bij FNG: Sophie Manigart, Alain Hellebaut, Nadine Vanovenberghe en Sonny Luypaert - allen nieuwkomers - worden de bestuurders. Zij krijgen het gezelschap van Paul Lembrechts, architect van de nieuwe constructie. Lembrechts was crisismanager/CEO en wordt in de nieuwe structuur uitvoerend bestuurder.

 

Dankzij een dading met Nordic Capital, de voormalige eigenaar van Ellos, kon FNG dat e-commercebedrijf redden uit de implosie van het imperium van oprichters Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke. Nu is het de intentie om daarop verder te bouwen en FNG een tweede leven te bezorgen.

 

Hervatting beurshandel

De volgende belangrijke etappe dient zich al aan: eind september moet de jaarrekening over het boekjaar 2020 goedgekeurd worden door de aandeelhoudersvergadering. Eenmaal dat achter de rug is, wil het nieuwe bestuur aan beurswaakhond FSMA de hervatting van de beurshandel in FNG aanvragen. Die ligt al meer dan een jaar stil. Het aandeel was toen nog 3,5 euro waard, mijlenver verwijderd van de hoogste koers ooit van 28 euro per aandeel.

 

Ondanks dat trieste parcours toont Lembrechts zich optimistisch over de toekomst, gestut door de sterke prestaties van Ellos. “Ellos Group legt kwartaal na kwartaal een schitterend groeirapport voor. Tijdens het eerste kwartaal van 2021 groeide de omzet met 30 procent", klinkt het in een persbericht. Lembrechts mikt later dit jaar op een "strategische kapitaalsherziening" bij Ellos, en maakt zich sterk dat FNG na die operatie een "strategische rol" zal blijven spelen. 

 

Meewerken aan strafonderzoek

"Onze nieuwe raad van bestuur zal een slagkrachtige en duurzame modus operandi installeren. Niet alleen om onze participatie in Ellos Group te beheren en de webwinkelgroep actief mee uit te bouwen, maar ook om de lopende vorderingen correct te behandelen en, wanneer dat nodig zou blijken, onze medewerking te verlenen aan het lopende strafonderzoek”, aldus nog Lembrechts.