Action landt ook in Italië

sylv1rob1 / Shutterstock.com

Action is nu ook actief in Italië. De discountketen heeft er al twee winkels geopend, nog drie vestigingen volgen in de komende weken.

 

Met jaar uitstel

De Nederlandse non-fooddiscounter Action is in Italië van start gegaan. Op 22 april heeft de keten er haar twee eerste vestigingen geopend: eentje in Vanzaghello (Milaan) en een tweede in Turijn. Op korte termijn – volgens de krant Il Giorno al in de komende weken – komen daar nog drie winkels bij. Het gaat concreet om de steden Carmagnola, Asti en Vercelli, allemaal in het noorden van Italië, weet Retailtrends.


Action begint met het noorden van het land, omdat de bevoorrading in eerste instantie vanuit Frankrijk gebeurt. Het distributiecentrum in Belleville, dichtbij Lyon, wordt daarvoor ingezet. Italië is voor het winkelbedrijf al het negende land waar het voet aan wal zet.


De Italiaanse start was eigenlijk al een jaar eerder voorzien, maar de coronapandemie strooide toen roet in het eten. Ook nu heeft Action de openingsdatum nog moeten verschuiven: de eerste winkel in Vanzaghello zou al op 8 april de deuren openen, maar toen waren alle winkels nog gesloten omwille van een lockdown.