Action denkt niet aan beursgang | RetailDetail

Action ontkent geruchten beursgang

Action ontkent geruchten beursgang

Het Britse investeringsbedrijf 3i Group ontkent dat het van plan is om de Nederlandse discountketen Action naar de beurs te brengen en denkt er ook niet aan om het bedrijf volledig van de hand te doen.

Veel geïnteresseerden

Dat zegt 3i Group in een reactie op een aantal berichten in de media de voorbije dagen. Die hadden gesteld dat Action in 2018 naar de beurs zou trekken. Nochtans liet het investeringsbedrijf midden vorig jaar al verstaan dat er heel wat geïnteresseerden zijn in Action, maar die zullen voorlopig dus aan het kortste eind trekken. Action is sinds september 2011 in handen van 3i Group.

 

Ondertussen blijft Action sterk inzetten op de expansie van het aantal winkels: zo kwamen er in 2016 bijna 200 nieuwe filialen bij, waardoor het totaal aantal winkels is gestegen naar meer dan 840, verdeeld over zes landen. Sinds kort koopt de keten ook rechtstreeks producten in bij A-merken. Voorheen kwamen producten van A-merken enkel via een omweg in de winkels terecht, maar nu wordt er dus ook rechtstreeks met de fabrikant zaken gedaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.