Action denkt niet aan beursgang | RetailDetail

Action ontkent geruchten beursgang

Action ontkent geruchten beursgang

Het Britse investeringsbedrijf 3i Group ontkent dat het van plan is om de Nederlandse discountketen Action naar de beurs te brengen en denkt er ook niet aan om het bedrijf volledig van de hand te doen.

Veel geïnteresseerden

Dat zegt 3i Group in een reactie op een aantal berichten in de media de voorbije dagen. Die hadden gesteld dat Action in 2018 naar de beurs zou trekken. Nochtans liet het investeringsbedrijf midden vorig jaar al verstaan dat er heel wat geïnteresseerden zijn in Action, maar die zullen voorlopig dus aan het kortste eind trekken. Action is sinds september 2011 in handen van 3i Group.

 

Ondertussen blijft Action sterk inzetten op de expansie van het aantal winkels: zo kwamen er in 2016 bijna 200 nieuwe filialen bij, waardoor het totaal aantal winkels is gestegen naar meer dan 840, verdeeld over zes landen. Sinds kort koopt de keten ook rechtstreeks producten in bij A-merken. Voorheen kwamen producten van A-merken enkel via een omweg in de winkels terecht, maar nu wordt er dus ook rechtstreeks met de fabrikant zaken gedaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow. Een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.