Action test click & collect nu ook in België

Action test click & collect nu ook in België
Foto: Shutterstock.com

In vijf Belgische winkels van Action kunnen klanten voortaan online producten reserveren om ze later op te halen. Het project is een vervolg op een gelijkaardige test in Frankrijk en heeft alles te maken met de coronacrisis.

 

Nog geen internationale uitrol

In de Action-winkels in Antwerpen, Deurne, Kontich, Mortsel en Wommelgem kunnen klanten voortaan van thuis hun favoriete producten reserveren, om ze later in de winkel op te halen. Wie voor 17u een reservering plaatst, kan de producten de volgende dag al komen ophalen: winkelmedewerkers zetten de bestelling klaar. Klanten kunnen vooraf een ophaalmoment kiezen en dienen pas te betalen in de winkel. Slechts een deel van het assortiment is beschikbaar voor deze nieuwe dienst, en het minimum bestelbedrag bedraagt 15 euro. Action rekent een servicekost aan van 1 euro voor reserveringen onder de 20 euro.

 

Het is niet de eerste (voorzichtige) stap van Action richting e-commerce: eerder dit jaar startte de discountketen al een test met afhalingen in twee Franse winkels. Die was deels ingegeven door de lockdowns na de uitbraak van het coronavirus, toen de winkels in België en Frankrijk verplicht gesloten bleven: de retailer wil beter voorbereid zijn als dat scenario zich nog eens zou herhalen. "Mocht er een tweede corona-uitbraak komen, dan zouden we met deze vorm van e-commerce toch de klanten blijven bedienen", klonk het toen.

 

Dat de test nu wordt uitgebreid naar België, betekent niet dat Action een internationale uitrol plant, reageert een woordvoerder van de retailer tegenover RetailDetail: "Het heeft vooral een praktische achtergrond. Vanwege verscherpte coronamaatregelen in de Franse testregio vonden we het om logistieke redenen handiger en verstandiger de voorgenomen uitbreiding van de Franse tests te verschuiven naar België. De click & collect-mogelijkheden in de vijf winkels in België zijn dus tests die voortborduren op de Franse tests. Het zegt nog niets over een eventueel vervolg of zelfs een internationale uitrol."