A.S. Adventure start verovering van Frankrijk | RetailDetail

A.S. Adventure start verovering van Frankrijk

A.S. Adventure start verovering van Frankrijk

Na een succesvolle test in Reims-Thillois start outdoorketen A.S. Adventure zijn expansie in Frankrijk. In de lente van volgend jaar opent de groep zijn eerste vestiging in Zuid-Frankrijk, meer bepaald in Cagnes-sur-Mer.

1.500 m² outdooraanbod

Het Belgische A.S. Adventure, sinds februari vorig jaar in Franse handen, opent in het tweede kwartaal van 2017 een 1.500 m² grote vestiging in het winkelcentrum Polygone Riviera in Cagnes-sur-Mer. “Dit betekent de échte start in Frankrijk van het Belgische outdoor & lifestyle merk, na een eerste testwinkel in Reims-Thillois”, zo klinkt het in een persbericht.

 

“Na de overname door PAI Partners in 2015 is de Groep A.S. Adventure van plan zijn ontwikkeling in Frankrijk te versnellen door zich te vestigen in de grote steden en in winkelcentra met een grote visibiliteit”, zegt algemeen directeur Dominique Motte, die echter geen concrete cijfers geeft. “Onze komst naar Polygone Riviera biedt de klanten in Zuid-Frankrijk de kans om ons merk ‑ een 'must' voor globetrotters, natuurliefhebbers en fans van actieve vrijetijdsbeleving ‑ te ontdekken.”

 

De outdoorketen heeft inmiddels al een veertigtal vestigingen telt in België en Luxemburg en eentje bij onze zuiderburen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.