Alibaba schroeft groeiverwachting op

Alibaba schroeft groeiverwachting (alweer) op

Alibaba schroeft groeiverwachting (alweer) op
Shutterstock

Na een beresterk derde kwartaal verhoogt de Chinese e-commercegigant Alibaba zijn prognose voor het volledige boekjaar. De groep van oprichter en multimiljardair Jack Ma mikt nu op 55 à 56% groei.

 

Ruim 10 miljard euro in derde kwartaal

Stijgende consumentenbestedingen in China, een groeiend aantal klanten op zijn platformen Taobao en Tmall, forse investeringen in bakstenen winkels en een verdubbeling van de inkomsten uit clouddiensten: die vier factoren hebben ervoor gezorgd dat Alibaba zijn omzet in het derde kwartaal heeft zien afklokken op 83 miljard yuan, omgerekend 10,6 miljard euro.

 

Begin november verhoogde het management al zijn groeiverwachting voor het hele jaar tot 49 à 53%. Na een alweer schitterend kwartaal rekent het bedrijf uit Hangzhou er nu op dat de groei over het hele boekjaar (dat nog loopt tot eind maart) nog hoger zal oplopen, en wel met 55 à 56%.

 

Alibaba Group, dat eind december 63.809 medewerkers telde (tegenover 59.572 eind september), meldt intussen ook dat het een belang van 33% neemt in de financiële dienstverlener Ant Financial, ook al een bedrijf van Jack Ma. Ant Financial is een van ’s werelds grootste ‘fintechbedrijven’ en is onder meer eigenaar van Alipay, de Chinese tegenhanger van PayPal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.