Alibaba schroeft groeiverwachting op

Alibaba schroeft groeiverwachting (alweer) op

Alibaba schroeft groeiverwachting (alweer) op
Shutterstock

Na een beresterk derde kwartaal verhoogt de Chinese e-commercegigant Alibaba zijn prognose voor het volledige boekjaar. De groep van oprichter en multimiljardair Jack Ma mikt nu op 55 à 56% groei.

 

Ruim 10 miljard euro in derde kwartaal

Stijgende consumentenbestedingen in China, een groeiend aantal klanten op zijn platformen Taobao en Tmall, forse investeringen in bakstenen winkels en een verdubbeling van de inkomsten uit clouddiensten: die vier factoren hebben ervoor gezorgd dat Alibaba zijn omzet in het derde kwartaal heeft zien afklokken op 83 miljard yuan, omgerekend 10,6 miljard euro.

 

Begin november verhoogde het management al zijn groeiverwachting voor het hele jaar tot 49 à 53%. Na een alweer schitterend kwartaal rekent het bedrijf uit Hangzhou er nu op dat de groei over het hele boekjaar (dat nog loopt tot eind maart) nog hoger zal oplopen, en wel met 55 à 56%.

 

Alibaba Group, dat eind december 63.809 medewerkers telde (tegenover 59.572 eind september), meldt intussen ook dat het een belang van 33% neemt in de financiële dienstverlener Ant Financial, ook al een bedrijf van Jack Ma. Ant Financial is een van ’s werelds grootste ‘fintechbedrijven’ en is onder meer eigenaar van Alipay, de Chinese tegenhanger van PayPal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Colruyt ziet toekomst in thuislevering

15/03/2018

Colruyt verkoopt al bijna twintig jaar online, maar het heeft daarbij nooit aan huis geleverd. In een interview laat Frans Colruyt echter weten dat thuislevering binnenkort mogelijk toch gelanceerd wordt bij Colruyt.

Back to top