Alibaba toch welkom op Luikse luchthaven

Foto: skyfish / Shutterstock.com

De raad van bestuur van Liège Airport heeft de komst van Alibaba unaniem goedgekeurd. Er zou nochtans protest zijn geweest vanwege de beheerder van de luchthavens van Parijs, die ook aandeelhouder is in Luik.

 

Even geblokkeerd door Fedex?

Het leek er even dat Alibaba toch niet welkom was op de luchthaven van Luik. De bestuurders van Aéroports de Paris, de beheerder van de luchthavens in Parijs die ook een (bepalend) minderheidsaandeel in Liège Airport heeft, zouden het dossier op een raad van bestuur vorige week hebben geblokkeerd.

 

Aan de grondslag van hun tegenstand zou Fedex hebben gelegen, die graag meer terrein in Luik wil. Het logistiekbedrijf aast dus mogelijk op de 22 hectare die Alibaba nu zal krijgen. Met de tegenstem zou Aéroports de Paris gehoor hebben gegeven aan het gelobby van Fedex, aldus de Tijd.

 

Maar deze week heeft Aéroports de Paris zich dan toch bij de meerderheid gevoegd en is het op de raad van bestuur tot een unanieme overeenstemming gekomen. “Deze avond kan ik meedelen dat de raad van bestuur van Liège Airport zonet het punt unaniem goedgekeurd heeft. Er zullen dus binnenkort op het tarmac in Luik Chinezen, Russen, Amerikanen en Walen zijn”, zei Jean-Luc Crucke, Waals minister van onder meer Financiën en Luchthavens, in het Waals parlement.