Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik | RetailDetail

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik
Alibiba naar Luik?

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.

 

De bal ligt bij Alibaba

Ma verdween na afloop haastig en liet alleen los dat het gaat om een "belangrijke investering die veel jobs oplevert". Alibaba investeert fors in zijn wereldwijde distributienetwerk en Luik wordt wellicht een schakel in dat netwerk.

 

Het is onduidelijk hoe concreet de gesprekken tussen Ma en Michel zijn geweest. Michel legt de bal bij Alibaba: "Alibaba is de aangewezen partij hierover te communiceren. Er zijn belangrijke stappen gezet. Ik verwacht snel een mededeling van het bedrijf." De premier hoopt duidelijk op goed nieuws: hij deelde op Twitter een filmpje van de ontmoeting met Ma. Het bijschrift geeft aan dat hij ‘één obsessie heeft: jobs in België'.

 

Luik liep eerder flinke investeringen van e-commercebedrijven mis: hoge loonlasten en gebrek aan flexibiliteit zouden de belangrijkste redenen zijn. Michel is niet bang voor herhaling van dit scenario: "Kijk naar onze troeven, bijvoorbeeld ons communicatienetwerk. Doorgevoerde hervormingen worden nu tastbaar voor internationale bedrijven." Wel erkent de premier dat het Belgische economische en wettelijke kader rond e-commerce aandacht nodig heeft: "Het is een potentiële bron voor banengroei en die is hard nodig."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.