Alibaba verdubbelt investering in Lazada

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

 

Groeimarkt

“De investering onderstreept het vertrouwen van Alibaba in de toekomst van Lazada en het groeipotentieel in Zuidoost-Azië, een regio die cruciaal is voor de globale groeistrategie van Alibaba”, laat het Chinese bedrijf verstaan. Met de investering wil Alibaba in de regio meer tegengewicht bieden tegen andere grote spelers, zoals JD.com en Amazon. Sinds Alibaba in Lazada is gestapt, is het in de regio al flink uitgebreid. Bovendien is Zuidoost-Azië een markt waar nog grote groei kan worden gehaald.

 

Naast de verdere investering heeft Alibaba ook een bekend gezicht aan het hoofd van Lazada geplaatst. Lucy Peng, een van de oprichters van Alibaba, neemt de plek van Max Bittner in als CEO. Die laatste gaat dan weer aan de slag als adviseur bij Alibaba.

 

In de zomer van vorig jaar nam Alibaba al de aandelen van Rocket Internet en Kinnevik in Lazada over, goed voor een extra aandeel van 12,4%. Toen had Alibaba alles samen al 83% van de aandelen in handen. Het is niet duidelijk hoeveel procent van de aandelen nu in bezit van Alibaba zijn.