Alibaba verdubbelt investering in Lazada | RetailDetail

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

 

Groeimarkt

“De investering onderstreept het vertrouwen van Alibaba in de toekomst van Lazada en het groeipotentieel in Zuidoost-Azië, een regio die cruciaal is voor de globale groeistrategie van Alibaba”, laat het Chinese bedrijf verstaan. Met de investering wil Alibaba in de regio meer tegengewicht bieden tegen andere grote spelers, zoals JD.com en Amazon. Sinds Alibaba in Lazada is gestapt, is het in de regio al flink uitgebreid. Bovendien is Zuidoost-Azië een markt waar nog grote groei kan worden gehaald.

 

Naast de verdere investering heeft Alibaba ook een bekend gezicht aan het hoofd van Lazada geplaatst. Lucy Peng, een van de oprichters van Alibaba, neemt de plek van Max Bittner in als CEO. Die laatste gaat dan weer aan de slag als adviseur bij Alibaba.

 

In de zomer van vorig jaar nam Alibaba al de aandelen van Rocket Internet en Kinnevik in Lazada over, goed voor een extra aandeel van 12,4%. Toen had Alibaba alles samen al 83% van de aandelen in handen. Het is niet duidelijk hoeveel procent van de aandelen nu in bezit van Alibaba zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.