Alibaba verhoogt verwachtingen na sterk kwartaal | RetailDetail

Alibaba verhoogt verwachtingen na sterk kwartaal

Alibaba verhoogt verwachtingen na sterk kwartaal
Shutterstock

Een bijzonder sterk kwartaal heeft er voor gezorgd dat het Chinese Alibaba de verwachtingen voor het volledige jaar verhoogt. Niet enkel steeg de omzet sterk, ook de nettowinst werd meer dan verdubbeld.

Singles’ Day

De omzet van Alibaba kwam in het voorbije kwartaal uit op 55 miljard yuan (7,1 miljard euro), een stijging van maar liefst 61% ten opzichte van een jaar eerder. Omwille van de sterke stijging in het voorbije kwartaal wordt de verwachting voor het volledige jaar bijgesteld naar een groei tussen 49 en 53%, schrijft De Tijd.

 

Bij de nettowinst gaat het zelfs nog harder dan bij de omzet, want die groeide maar eventjes met 133% naar 17,7 miljard yuan (2,3 miljard euro). Op 11 november staat met Singles’ Day bovendien de belangrijkste dag van het jaar voor Alibaba op de kalender, traditiegetrouw het moment waarop de Chinese e-commercereus alle records breekt.

 

E-commerce blijft met een omzet van 46,5 miljard yuan (6 miljard euro) en een groei van 63% het belangrijkste onderdeel van Alibaba, maar de clouddivisie verdubbelde naar 3 miljard yuan (400 miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Colruyt ziet toekomst in thuislevering

15/03/2018

Colruyt verkoopt al bijna twintig jaar online, maar het heeft daarbij nooit aan huis geleverd. In een interview laat Frans Colruyt echter weten dat thuislevering binnenkort mogelijk toch gelanceerd wordt bij Colruyt.

Back to top