Alle Benelux-winkels Hema omgebouwd naar internationaal concept

Alle Benelux-winkels Hema omgebouwd naar internationaal concept
Shutterstock

Hema gaat al zijn winkels in de Benelux ombouwen naar het internationale concept. Dat besluit neemt de winkelketen na een succesvolle testperiode met een aantal winkels in België en Nederland.

15 winkels per week

Het uitrollen van het nieuwe concept in de Benelux zal tegen een razendsnel tempo gebeuren: op een half jaar tijd zullen maar liefst 386 winkels ingericht worden volgens het nieuwe concept. De hele operatie zal van mei tot en met oktober duren. De grotere winkels zullen wel nog even moeten wachten: daar wordt dit jaar nog gewerkt met enkele testwinkels. Zijn die ook succesvol, dan wordt het concept in 2018 ook daar volledig in gebruik genomen.

 

"Onze winkels zijn in het buitenland erg populair, ook onder Nederlandse klanten die op reis zijn. Natuurlijk zijn onze winkels in Nederland en België ook geliefd bij onze klanten, maar we merken wel een duidelijk verschil. Doordat we onze internationale winkels op een slimme en frisse manier hebben ingedeeld, kunnen onze klanten onze producten veel makkelijker vinden”, aldus CEO Tjeerd Jegen. “Daarom gaan we de internationale winkelformule ook in de Benelux uitrollen om het winkelen voor onze klanten nog makkelijker en inspirerender te maken."

Tags: