Alle filialen Bart Smit binnen 2 maanden Intertoys | RetailDetail

Alle filialen Bart Smit binnen 2 maanden Intertoys

Alle filialen Bart Smit binnen 2 maanden Intertoys

Blokker gaat in een hoog tempo alle filialen van Bart Smit ombouwen naar winkels van Intertoys: per week worden er maar liefst twintig winkels aangepakt en vanaf 1 april moet het merk Bart Smit volledig uit het straatbeeld verdwenen zijn.

Volledig nieuw interieur

De winkels van Bart Smit krijgen niet zomaar een nieuw logo opgeplakt: ze worden volledig in een nieuw jasje gestoken. "Daarbij moet je denken aan een nieuw kassasysteem, een ander interieur, nieuwe logo's op de gevel en aanpassingen in het assortiment”, zegt Steven van Nieuwenhuijzen, directeur speelgoed bij Blokker Holding, aan de NOS.

 

Er waren een aantal redenen waarom de keuze op Intertoys is gevallen als nieuw overkoepelend merk en niet Bart Smit: "Intertoys is qua omzet en volume groter en een internationaler merk", zegt Van Nieuwenhuijzen. "We hebben ook sterke zelfstandige ondernemers met een Intertoys-winkel. Om die redenen hebben we voor het behoud van Intertoys gekozen.”

 

Meer dan 500 filialen

Bovendien wordt er nu ook een boel geld uitgespaard om een aantal andere zaken, zoals marketing. Blokker moet voortaan immers nog maar reclame maken voor één keten en niet voor verschillende formules. Binnenkort zullen er meer dan 500 winkels van Intertoys te vinden zijn.

 

In heel wat gevallen zullen die winkels wel dicht bij elkaar te vinden zijn, maar Van Nieuwenhuijzen wil al niet op voorhand zeggen dat zoiets een probleem zal vormen. "We zullen moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt. We gaan niet op voorhand zeggen dat dat geen kans van slagen heeft. Snijden in het aantal winkels is niet een doel op zich. Als in de toekomst blijkt dat we winkels moeten sluiten, zullen we dat niet nalaten. Maar ik verwacht geen grote kaalslag", aldus de directeur.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.