Alle plastic bij Unilever wordt duurzaam

Alle plastic bij Unilever wordt duurzaam
Shutterstock

Unilever heeft afgelopen weekend het nieuws naar buiten gebracht dat het tegen 2025 al zijn plastic verpakkingen herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar wil maken. Unilever beloofde eerder al om het gebruik van plastic sterk terug te dringen.

Meer plastic dan vis in oceaan

Unilever hoopt met zijn plannen de hele sector aan te zetten tot het uitbouwen van een circulaire economie, waarbij er zo min mogelijk plastic op de vuilnisbelt terechtkomt. Volgens denktank Ellen MacArthur Foundation wordt momenteel slechts 14% van de plastic verpakkingen gerecycleerd, terwijl 40% terecht komt op een stortplaats en een derde in de natuur. Naar verwachting zou er tegen 2050 meer plastic dan vis in de oceaan te vinden zijn.

 

“Onze plastic verpakkingen spelen een belangrijke rol in het aantrekkelijk, veilig en plezierig maken van onze producten voor de consument. Het is echter duidelijk dat als we de voordelen van dit materiaal willen blijven gebruiken, we meer moeten doen als industrie om er voor te zorgen dat het na gebruik verantwoordelijk en efficiënt wordt verwerkt”, zegt Paul Polman, CEO van Unilever.

 

Met zijn nieuwe doelstelling blijft Unilever sterk inzetten op duurzaamheid en een verminder gebruik van plastic. Zo wil het tegen 2025 het gebruik van gerecycleerd plastic met minstens 25% laten toenemen, terwijl het aantal verpakkingen dan weer met een derde moet dalen.