Amazing Jewelry komt nu ook naar Nederland

Amazing Jewelry komt nu ook naar Nederland

Amazing Jewelry komt nu ook naar Nederland

Na de Belgen vorig  jaar kunnen nu ook de Nederlanders kennismaken met de Deense juweliersformule Amazing Jewelry. De “Zara van de juwelenbranche” tekende er zopas een masterfranchiseovereenkomst: de primeur is voor Utrecht.

 

Eerste winkel in Utrecht

De eerste Nederlandse Amazing Jewelry komt in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het Deense concept tekende een ‘master franchise’-overeenkomst met Terence Jacometti en Hanna Twelkemeijer. “Met Amazing Jewelry willen wij de Zara zijn binnen onze branche”, zegt oprichter Jasper Nielsen, een verwijzing naar het feit dat de collectie elke drie à vier weken wijzigt. “Wij verkopen handgemaakte sieraden van hoge kwaliteit voor een prijs die 30 tot 50% lager ligt dan gebruikelijk. Momenteel openen wij winkels in alle Europese landen. De komende maanden verwachten wij 100 openingen.”

 

Vorig jaar opende Amazing Jewelry al winkels in Antwerpen en Brussel, met een uitgekiend interieurconcept dat zich richt op ‘millenials’: een coole en trendy inrichting waar steevast iets te beleven valt, inclusief selfiewall, laadstations voor smartphones, DJ-sets en andere evenementen. De keten wil in België een vijftiental vestigingen openen. Hoeveel er in Nederland komen, is nog niet bekend, maar “ik heb voor Nederland hoge verwachtingen en heb veel vertrouwen in onze master franchise partner”, zegt Nielsen, die eerder mee aan de basis lag van juwelenketen Pandora.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Back to top