Amazing Jewelry komt nu ook naar Nederland

Amazing Jewelry komt nu ook naar Nederland

Na de Belgen vorig  jaar kunnen nu ook de Nederlanders kennismaken met de Deense juweliersformule Amazing Jewelry. De “Zara van de juwelenbranche” tekende er zopas een masterfranchiseovereenkomst: de primeur is voor Utrecht.

 

Eerste winkel in Utrecht

De eerste Nederlandse Amazing Jewelry komt in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het Deense concept tekende een ‘master franchise’-overeenkomst met Terence Jacometti en Hanna Twelkemeijer. “Met Amazing Jewelry willen wij de Zara zijn binnen onze branche”, zegt oprichter Jasper Nielsen, een verwijzing naar het feit dat de collectie elke drie à vier weken wijzigt. “Wij verkopen handgemaakte sieraden van hoge kwaliteit voor een prijs die 30 tot 50% lager ligt dan gebruikelijk. Momenteel openen wij winkels in alle Europese landen. De komende maanden verwachten wij 100 openingen.”

 

Vorig jaar opende Amazing Jewelry al winkels in Antwerpen en Brussel, met een uitgekiend interieurconcept dat zich richt op ‘millenials’: een coole en trendy inrichting waar steevast iets te beleven valt, inclusief selfiewall, laadstations voor smartphones, DJ-sets en andere evenementen. De keten wil in België een vijftiental vestigingen openen. Hoeveel er in Nederland komen, is nog niet bekend, maar “ik heb voor Nederland hoge verwachtingen en heb veel vertrouwen in onze master franchise partner”, zegt Nielsen, die eerder mee aan de basis lag van juwelenketen Pandora.