Amazon-baas richt eigen klimaatfonds op

Amazon-baas richt eigen klimaatfonds op
Shutterstock.com

Jeff Bezos, oprichter van Amazon en algemeen beschouwd als de rijkste man ter wereld, stort tien miljard dollar (negen miljard euro) in een nieuw fonds voor klimaatbescherming.

 

"Aarde redden"

Het Bezos Earth Fund zal vanaf komende zomer subsidies verlenen aan wetenschappers, activisten en ngo’s, kondigde de CEO op Instagram aan. "We kunnen de aarde redden", voegde hij eraan toe. "Er is collectieve actie nodig van grote bedrijven, kleine bedrijven, nationale staten, organisaties en individuen."

 

Amazon krijgt regelmatig bakken kritiek omwille van zijn grote impact op het milieu en het klimaat, door de vele transportbewegingen en de verspilling van verpakkingen. Ook binnen het bedrijf kwam er steeds meer weerstand: vorige maand nog tekenden 300 medewerkers een petitie die het klimaatbedrijf van het e-commercebedrijf op de korrel nam. Amazon zou niet genoeg inspanningen doen om zijn milieu-impact te beperken.

 

Tegen 2024 wil Amazon dat 80% van de gebruikte energie hernieuwbaar is. Momenteel haalt het bedrijf nog maar 40%, schrijft De Tijd. Onder meer via het inzetten van elektrische bezorgwagens wil de e-commercereus dat aandeel de komende jaren verder opdrijven.