Amazon levert in steeds meer garages

Amazon levert in garage
Amazon

Amazon wil contactloze garageleveringen beschikbaar maken voor meer mensen. Het bedrijf breidt zijn zogenaamde ‘Key by Amazon In-Garage Delivery service’ uit naar meer dan 4000 Amerikaanse steden.

 

Prime-voordeel

De garageleveringen zijn exclusief voorbehouden voor Prime-leden. De webreus kondigt in een persbericht nu aan dat de dienst wordt uitgerold in talrijke bijkomende steden in de Verenigde Staten waaronder New York, Los Angeles, Chicago, Philadelphia, Dallas, Houston, Boston, Atlanta, Phoenix and Washington. Daardoor kunnen miljoenen extra klanten hun pakjes voortaan in de garage laten leveren.

 

Om de dienst te kunnen gebruiken hebben klanten - naast een Prime-abonnenment - ook een myQ-compatibele garagedeuropener nodig. Het volstaat vervolgens om de myQ-app te linken met de Key-app van Amazon om pakjes op een veilige manier in de garage bezorgd te krijgen. Klanten krijgen een melding op hun smartphone wanneer het pakje geleverd is.

 

Tot nu toe kwamen enkel non-foodartikelen in aanmerking voor de garageleveringen. Maar ook daar brengt de e-tailer snel verandering in. Klanten uit een vijftal steden (bepaalde regio's in Chicago, Dallas, Los Angeles, San Francisco en Seattle) kunnen sinds gisteren ook hun boodschappen van Whole Foods Market of Amazon Fresh contactloos en veilig laten afleveren in hun garage.