Amazon-medewerkers stellen klimaatbeleid in vraag

Archiefbeeld: gevel van Amazon
Shutterstock.com

Een 300-tal medewerkers van Amazon heeft een petitie getekend die zich kritisch uitlaat over het klimaatbeleid van het e-commercebedrijf. Tegelijkertijd is het een openlijk protest tegen "censurerende" interne regels.

 

Steeds meer kritiek

De groep Amazon Employees for Climate Justice heeft een petitie en open brief gepubliceerd op opiniesite Medium. Daarin stellen ze het klimaatbeleid van de internetgigant in vraag en protesteren ze bovendien tegen enkele wijzigingen in het personeelsreglement.

 

"Deze actie is bedoeld als protest tegen de recente veranderingen in het personeelsreglement, dat personeelsleden verbiedt om zich in het openbaar uit te laten over de activiteiten van het bedrijf zonder voorafgaande toestemming", citeert Business AM een persbericht. "We zijn als personeel van Amazon niet alleen verantwoordelijk voor het succes van het bedrijf, maar ook voor zijn impact", luidt het nog.

 

Binnen Amazon groeit er steeds meer weerstand tegen een aantal projecten en investeringen van het bedrijf. Het gaat dan onder meer om contracten met grote olie- en gasbedrijven, de ontwikkeling van gezichtsherkenningssoftware voor politiediensten en het bieden op een belangrijk Amerikaans defensiecontract, schrijft Vox. Een aantal medewerkers zou steeds meer ethische bezwaren hebben tegen dergelijke projecten.