Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

 

18 à 20 miljoen unieke bezoekers per maand

“De algemene economische context heeft ons ertoe aangezet nog meer te investeren in Frankrijk”, zegt Frédéric Duval, topman van Amazon France. Het bedrijf is op zoek naar 2.000 extra mensen. Amazon bouwt momenteel een nieuw distributiecentrum in Frankrijk ‑ zijn zesde al ‑ en zoekt alleen daarvoor al enkele honderden logistiek medewerkers. In 2016 werkten bij Amazon France zo’n 4.000 mensen, tegen eind 2018 zouden er dat al 7.500 moeten zijn.

 

“Al die aanwervingen zijn het gevolg van onze aanhoudende investeringen om nog beter te kunnen inspelen op de verwachtingen van de klanten en om ons distributienetwerk uit te breiden met snelle en betrouwbare leveringen”, aldus Duval. Hij wil met name sterk inzetten op leveringen de dag van de bestelling zelf en kondigde ook de nakende lancering aan van Alexa, Amazons intelligente assistent, in het Frans.

 

Amazon.fr claimt 18 à 20 miljoen unieke bezoekers per maand in Frankrijk en groeit nog altijd. Ook in ons land is de Franse versie van Amazon razend populair: met ongeveer 158 miljoen paginaweergaven van 1 januari tot 31 december 2017 was het zelfs de meest bezochte webwinkel in België. Ter vergelijking: Bol.com stond in datzelfde lijstje vierde met 94 miljoen bezoeken.