Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

 

18 à 20 miljoen unieke bezoekers per maand

“De algemene economische context heeft ons ertoe aangezet nog meer te investeren in Frankrijk”, zegt Frédéric Duval, topman van Amazon France. Het bedrijf is op zoek naar 2.000 extra mensen. Amazon bouwt momenteel een nieuw distributiecentrum in Frankrijk ‑ zijn zesde al ‑ en zoekt alleen daarvoor al enkele honderden logistiek medewerkers. In 2016 werkten bij Amazon France zo’n 4.000 mensen, tegen eind 2018 zouden er dat al 7.500 moeten zijn.

 

“Al die aanwervingen zijn het gevolg van onze aanhoudende investeringen om nog beter te kunnen inspelen op de verwachtingen van de klanten en om ons distributienetwerk uit te breiden met snelle en betrouwbare leveringen”, aldus Duval. Hij wil met name sterk inzetten op leveringen de dag van de bestelling zelf en kondigde ook de nakende lancering aan van Alexa, Amazons intelligente assistent, in het Frans.

 

Amazon.fr claimt 18 à 20 miljoen unieke bezoekers per maand in Frankrijk en groeit nog altijd. Ook in ons land is de Franse versie van Amazon razend populair: met ongeveer 158 miljoen paginaweergaven van 1 januari tot 31 december 2017 was het zelfs de meest bezochte webwinkel in België. Ter vergelijking: Bol.com stond in datzelfde lijstje vierde met 94 miljoen bezoeken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.