Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

 

18 à 20 miljoen unieke bezoekers per maand

“De algemene economische context heeft ons ertoe aangezet nog meer te investeren in Frankrijk”, zegt Frédéric Duval, topman van Amazon France. Het bedrijf is op zoek naar 2.000 extra mensen. Amazon bouwt momenteel een nieuw distributiecentrum in Frankrijk ‑ zijn zesde al ‑ en zoekt alleen daarvoor al enkele honderden logistiek medewerkers. In 2016 werkten bij Amazon France zo’n 4.000 mensen, tegen eind 2018 zouden er dat al 7.500 moeten zijn.

 

“Al die aanwervingen zijn het gevolg van onze aanhoudende investeringen om nog beter te kunnen inspelen op de verwachtingen van de klanten en om ons distributienetwerk uit te breiden met snelle en betrouwbare leveringen”, aldus Duval. Hij wil met name sterk inzetten op leveringen de dag van de bestelling zelf en kondigde ook de nakende lancering aan van Alexa, Amazons intelligente assistent, in het Frans.

 

Amazon.fr claimt 18 à 20 miljoen unieke bezoekers per maand in Frankrijk en groeit nog altijd. Ook in ons land is de Franse versie van Amazon razend populair: met ongeveer 158 miljoen paginaweergaven van 1 januari tot 31 december 2017 was het zelfs de meest bezochte webwinkel in België. Ter vergelijking: Bol.com stond in datzelfde lijstje vierde met 94 miljoen bezoeken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Colruyt ziet toekomst in thuislevering

15/03/2018

Colruyt verkoopt al bijna twintig jaar online, maar het heeft daarbij nooit aan huis geleverd. In een interview laat Frans Colruyt echter weten dat thuislevering binnenkort mogelijk toch gelanceerd wordt bij Colruyt.

Back to top