Amazon voegt augmented reality toe aan app | RetailDetail

Amazon voegt augmented reality toe aan app

Amazon voegt augmented reality toe aan app

Amazon heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan zijn mobiele app: augmented reality. Met de nieuwe 'AR-view' kunnen gebruikers duizenden producten eerst 3D in hun woning zien alvorens ze echt aan te kopen.

Toegankelijke doorbraak voor AR?

Een selectie van duizenden producten in de categorieën meubelen, huisraad en woondecoratie komen in de app met behulp van de camera tot leven in de woning van gebruikers. Een 3D-simulatie van het gekozen product verschijnt dan in beeld en laat potentiele kopers toe om te zien hoe het er ‘echt’ uit zou zien.

 

Een kleine kanttekening daarbij is dat de app vooral de afmetingen van de items levensecht toont; verder komen de items nogal onduidelijk en in lage resolutie getekend over. De toepassing is ontwikkeld met de ARKit-technologie van Apple en is daarom momenteel ook enkel voor Apple-apparaten beschikbaar. 

 

Toch kan het voor veel online shoppers een boeiende eerste kennismaking met augmented reality worden. IKEA lanceerde jaren geleden al een soortgelijke AR-toepassing om de meubelen van de keten virtueel te ‘passen’ in huis, maar kon daarmee niet op grote schaal doorbreken. Met de nieuwe functionaliteit brengt Amazon nu als één van de eerste een eenvoudig bruikbare en nuttige toepassing van AR op de markt.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Back to top