Amazon werft 1.800 mensen aan in Frankrijk

Amazon gaat 1.800 mensen aanwerven in Frankrijk
Shutterstock.com

Amazon verwacht dit jaar liefst 1.800 jobs te creëren in Frankrijk, verspreid over de twintig sites van de e-commercegigant in het hele land. Frankrijk is voor Amazon de derde grootste markt van Europa.

 

Maal drie in vier jaar

Het Amerikaanse Amazon gaat dit jaar zo’n 1.800 nieuwe werknemers rekruteren in heel Frankrijk. Daardoor zal het personeelsbestand er oplopen tot 9.300 eenheden.

 

De jobs zullen verspreid liggen over alle twintig sites in Frankrijk, inclusief het nog te openen distributiecentrum in Bretigny-sur-Orge. "We zoeken allerlei profielen", zegt Frederic Duval, CEO van Amazon France, volgens Le Figaro. Het bedrijf wil logistieke bedienden, teamleiders maar ook ondersteunende functies invullen.

 

"Op vier jaar hebben we ons personeelsbestand in Frankrijk met drie vermenigvuldigd, wat aantoont dat we ons blijven inzetten voor onze klanten en de bedrijven op het hele grondgebied", aldus nog Duval.

 

Derde grootste markt

Na het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is Frankrijk de derde grootste markt van Amazon in Europa. Ook veel Franstalige Belgen bestellen op de Franse site of app.


Amazon heeft sinds 2010 dan ook meer dan twee miljard euro in Frankrijk geïnvesteerd. Het bedrijf domineert de Franse e-commerce met een geschat marktaandeel van ongeveer 17%.