Amazon wil medewerkers omscholen tot zelfstandig koerier

Amazon wil medewerkers overtuigen om zelfstandig koerier te worden
Shutterstock.com

Met een opstartpremie van 10.000 dollar plus drie maanden uitbetaald salaris wil Amazon medewerkers overhalen om de stap te zetten naar een eigen koerierbedrijf. Om pakketjes van Amazon te bezorgen, uiteraard.

 

Opstartkosten te hoog

Midden vorig jaar lanceerde Amazon zijn eigen bezorgdienst om minder afhankelijk te zijn van grote logistieke spelers als UPS en FedEx. Door de leveringen zelf in handen te nemen of uit te besteden aan kleinere zelfstandigen hoopte de e-commercereus natuurlijk ook te besparen op de transportkosten.

 

Ook bij het eigen personeel werd gezocht naar mensen die de stap wilden zetten om een eigen koerierbedrijf uit de grond te stampen. Hoewel de interesse onder de medewerkers groot was, bleek het voor velen echter een financieel onhaalbare zaak: "We hebben van medewerkers gehoord dat ze graag willen deelnemen aan het Delivery Service Partner programma, maar dat ze worstelen met de transitie", aldus vicepresident Dave Clark. Amazon belooft nu een premie van 10.000 dollar plus 3 maanden loon om geïnteresseerde werknemers een duwtje in de rug te geven.

 

Sinds de bezorgservice is gestart, hebben meer dan 200 onafhankelijke contractanten zich aangemeld om de leveringen af ​​te handelen. Samen hebben ze volgens Amazon duizenden chauffeurs ingehuurd. Dit jaar is het bedrijf van plan om nog honderden contractanten toe te voegen, waaronder de werknemers die willen ingaan op het nieuwe aanbod van Amazon.