Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us | RetailDetail

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us
Foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

 

Amazon breidt fysieke winkelbestand uit

De aankondiging van Toys ‘R’ Us dat het zijn winkels in de Verenigde Staten gaat sluiten, heeft de interesse gewekt van Amazon, zegt Bloomberg. Insiders zouden aan de nieuwsdienst hebben bevestigd dat de retailreus uit Seattle in gesprek is om een aantal van de 700 panden over te nemen. Die kunnen interessant zijn om supermarktketen Whole Foods verder uit te breiden, maar Amazon breidt ook zijn fysieke boekwinkelketen nog steeds verder uit en wil op strategische locaties nog meer van zijn hoogtechnologische gemakswinkels Amazon Go. Mogelijk kunnen ze ook als hybride distributiecentra dienen voor snellere levering tot bij de klant.

 

In hoeveel vestigingen Amazon interesse heeft, is niet bekend. Zowel Toys ‘R’ Us als Amazon weigeren voorlopig commentaar te geven op het gerucht. Het is ook lang niet zeker dat de gesprekken ergens toe zullen leiden, merkt Bloomberg zelf op, aangezien Amazon wellicht geen haast heeft en de retailgigant in 2015 al eens gesprekken heeft gevoerd om winkels uit het toenmalige faillissement van RadioShack over te nemen. Dat is toen op niks uitgedraaid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.