Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us | RetailDetail

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us
Foto: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

 

Amazon breidt fysieke winkelbestand uit

De aankondiging van Toys ‘R’ Us dat het zijn winkels in de Verenigde Staten gaat sluiten, heeft de interesse gewekt van Amazon, zegt Bloomberg. Insiders zouden aan de nieuwsdienst hebben bevestigd dat de retailreus uit Seattle in gesprek is om een aantal van de 700 panden over te nemen. Die kunnen interessant zijn om supermarktketen Whole Foods verder uit te breiden, maar Amazon breidt ook zijn fysieke boekwinkelketen nog steeds verder uit en wil op strategische locaties nog meer van zijn hoogtechnologische gemakswinkels Amazon Go. Mogelijk kunnen ze ook als hybride distributiecentra dienen voor snellere levering tot bij de klant.

 

In hoeveel vestigingen Amazon interesse heeft, is niet bekend. Zowel Toys ‘R’ Us als Amazon weigeren voorlopig commentaar te geven op het gerucht. Het is ook lang niet zeker dat de gesprekken ergens toe zullen leiden, merkt Bloomberg zelf op, aangezien Amazon wellicht geen haast heeft en de retailgigant in 2015 al eens gesprekken heeft gevoerd om winkels uit het toenmalige faillissement van RadioShack over te nemen. Dat is toen op niks uitgedraaid.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coca-Cola groeit dankzij Light en Zero

25/04/2018

In zijn eerste kwartaal noteerde Coca-Cola een omzetdaling met 16%, maar dat is voor de frisdrankenproducent nog steeds beter dan verwacht. Op eigen kracht verhoogt Coca-Cola de omzet met 5%, onder meer door de herlancering van zijn suikervrije drankjes.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Zo pakt Fun het artikelbeheer van de webshop aan

24/04/2018

Voor speelgoed- en feestwinkel Fun wordt e-commerce almaar belangrijker. De grootste uitdaging: de productspecificaties van het sterk groeiende en wisselende assortiment onderhouden. De oplossing: doorgedreven automatisering.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Blokker onthoofd: CEO Holding en CEO België stappen op

24/04/2018

Het einde lijkt nabij voor de Nederlandse winkelketen en holding Blokker. CEO Casper Meijer maakt vandaag bekend dat hij eind juni opstapt bij Blokker Holding, CEO Belux Bernd Bosch vertrekt zelfs meteen.