"Amazon.nl start volgende week"

"Amazon.nl start volgende week"
Shutterstock.com

De Nederlandse webshop van Amazon zou volgende week officieel van start gaan. De Amerikaanse webreus zou dat meegedeeld hebben aan diverse mediabureaus.

 

Lange aanloop

Het is al langer bekend dat Amazon.nl binnenkort zijn aanbod sterk zal uitbreiden, maar er is nooit een exacte datum gegeven. In januari begon de e-tailer alvast met de recrutering van verkooppartners voor de marktplaats. De e-commercereus liet toen weten retailers te zoeken in meer dan twintig categorieën, waaronder kleding en elektronica. Volgens Entertainment Business is de officiële start in Nederland volgende week voorzien. Op welke bron de website zich baseert, is niet meteen duidelijk.

 

Amazon opende in het najaar van 2014 reeds een Nederlandse webwinkel, maar het aanbod daarvan is tot op heden beperkt tot boeken en de eigen e-reader Kindle. Voor andere artikelen kunnen de Nederlandse consumenten wel terecht bij de Duitse en Britse webshop. Sinds 2016 richt met name de Duitse versie zich steeds meer op de Nederlandse (en Vlaamse) consument, onder meer via de introductie van een Nederlandstalige interface en klantenservice.