Analisten zien het somber voor Hudson’s Bay in Nederland | RetailDetail

Analisten zien het somber voor Hudson’s Bay in Nederland

Analisten zien het somber voor Hudson’s Bay in Nederland
Shutterstock

Verschillende analisten zien weinig toekomst voor warenhuisketen Hudson’s Bay in Nederland. Er zou onvoldoende potentieel zijn en bovendien rommelt het flink aan de top van het bedrijf, wat het beleid niet ten goede komt.

Te weinig klanten

Data-analysebureau Whooz zegt zo onomwonden dat de vestigingen in Zwolle en Almere, en het filiaal dat nog moet openen in Enschede, waarschijnlijk nooit rendabel kunnen zijn. “In de buurt van deze vestigingen wonen te weinig potentiële vaste klanten van Hudson’s Bay”, zegt Jan Louwris van Whooz, volgens Trouw.

 

Ook over Maastricht, Den Bosch, Tilburg en Breda klinkt Whooz niet bijzonder optimistisch: “De kerndoelgroep van Hudson’s Bay is op al deze plekken kleiner dan 14.000 huishoudens.” Volgens Whooz moeten er minstens 14.000 huishoudens met potentiële klanten aanwezig zijn voor een locatie echt rendabel kan zijn.

 

Whooz wijst zo toch al snel de helft van de huidige vestigingen in Nederland aan als mogelijke probleemgevallen. In Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Leiden zijn wel voldoende klanten aanwezig. Hetzelfde geldt voor de geplande vestigingen in Utrecht, Haarlem en Amstelveen. Daarbij moet wel nog rekening worden gehouden met concurrentie van bijvoorbeeld De Bijenkorf, maar daar houdt Whooz geen rekening mee in de analyses.

 

Hommeles aan de top

Daarnaast is het nog maar de vraag in hoeverre al die geplande vestigingen van Hudson’s Bay in Nederland de deuren gaan openen. Het rommelt al een tijdje aan de top van het Canadese bedrijf en Gerald Storch, die als CEO de stap maakte naar Europa, werd zopas aan de kant geschoven. Binnen het bedrijf klinkt bovendien al langer de roep van een belangrijke aandeelhouder om zich terug te trekken uit Europa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsonite opent flagshipstore volgens nieuw concept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Back to top