Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels | RetailDetail

Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels

Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels

De Criée, de overdekte markthallen in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen, krijgt een make-over. Dat is te danken aan de nieuwe eigenaar Groep Achiel De Witte, die nu grote veranderingen wil doorvoeren.

Voor eerst sinds lang één eigenaar

Het is al meer dan honderd jaar geleden dat de hele Criée in handen waren van één eigenaar, waardoor er nu heel wat veranderd kan worden. De groep heeft onlangs de twee beenhouwerijen en de poelier in de Criée gekocht en wordt ook eigenaar van de supermarkt. Daar was een Spar gevestigd, maar dat contract werd opgezegd.

 

“Die winkel is ondergesneeuwd geraakt in het hele supermarktlandschap. De vlaggen van Spar zijn al weggehaald. Het logo van Spar verdwijnt ook weldra”, zegt David Magnus, operationeel manager van Groep Achiel De Witte. Momenteel baat de Groep Achiel De Witte de supermarkt zelf uit. “Tegen eind januari beslissen we of er een nieuwe supermarktketen komt. In het andere geval blijven we de supermarkt zelf uitbaten.”

 

Sushibar en bakkerij

Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van uitbreiding: vanaf volgende zomer opent er een wijnbar in de kelder en ook op het gelijkvloers, waar nu enkel de twee beenhouwerijen, de poelier en de supermarkt gevestigd zijn, staan er veranderingen op til.

 

“Wij openen een patisserie, een visafdeling, een sushibar en een bakkerij waar het brood ter plaatse wordt gebakken. Op de eerste verdieping bouwen we een cafetaria met honderd zitplaatsen en een restaurant met nog eens honderd plaatsen. Klanten kunnen wijn kopen in de wijnbar, en die vervolgens opdrinken in het restaurant.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.