Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels | RetailDetail

Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels

Antwerpse markthal De Criée krijgt flink aantal nieuwe winkels

De Criée, de overdekte markthallen in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen, krijgt een make-over. Dat is te danken aan de nieuwe eigenaar Groep Achiel De Witte, die nu grote veranderingen wil doorvoeren.

Voor eerst sinds lang één eigenaar

Het is al meer dan honderd jaar geleden dat de hele Criée in handen waren van één eigenaar, waardoor er nu heel wat veranderd kan worden. De groep heeft onlangs de twee beenhouwerijen en de poelier in de Criée gekocht en wordt ook eigenaar van de supermarkt. Daar was een Spar gevestigd, maar dat contract werd opgezegd.

 

“Die winkel is ondergesneeuwd geraakt in het hele supermarktlandschap. De vlaggen van Spar zijn al weggehaald. Het logo van Spar verdwijnt ook weldra”, zegt David Magnus, operationeel manager van Groep Achiel De Witte. Momenteel baat de Groep Achiel De Witte de supermarkt zelf uit. “Tegen eind januari beslissen we of er een nieuwe supermarktketen komt. In het andere geval blijven we de supermarkt zelf uitbaten.”

 

Sushibar en bakkerij

Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van uitbreiding: vanaf volgende zomer opent er een wijnbar in de kelder en ook op het gelijkvloers, waar nu enkel de twee beenhouwerijen, de poelier en de supermarkt gevestigd zijn, staan er veranderingen op til.

 

“Wij openen een patisserie, een visafdeling, een sushibar en een bakkerij waar het brood ter plaatse wordt gebakken. Op de eerste verdieping bouwen we een cafetaria met honderd zitplaatsen en een restaurant met nog eens honderd plaatsen. Klanten kunnen wijn kopen in de wijnbar, en die vervolgens opdrinken in het restaurant.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarktketen Morrisons wordt uur per week stil

23/07/2018

De Britse supermarktketen Morrisons organiseert voortaan elke week een prikkelarm uur voor mensen met autisme. Op zaterdagochtend tussen 9 en 10 zal er geen muziek te horen zijn, dimmen de lichten en wordt zelfs het piepje van de kassascanner stiller. 

Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, Italië komt eraan en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.