Antwerpse Mercado breidt uit met pop-upgalerij

Antwerpse Mercado breidt uit met pop-upgalerij

De Antwerpse markthal Mercado op de Groenplaats heeft al een eerste uitbreiding achter de rug: sinds vandaag zijn er op de bovenverdieping van het oude postkantoor immers een aantal pop-ups, waar beginnende ondernemers hun producten kunnen tonen.

Typische Antwerpse producten

Op de eerste verdieping zullen dus geen voedingswaren verkocht worden, zoals in Mercado op de benedenverdieping. Wel zullen er tot het einde van het jaar allerhande producten verkocht worden, die perfect kunnen dienen als cadeautje voor de feestdagen. Zo is er een Antwerp Gift Shop, waar typische Antwerpse producten kunnen worden gekocht. Bij Gintermezzo staan dan weer verschillende gins in aanbieding, terwijl Lucky Rocks edelstenen aanbiedt. Knush verkoopt handgemaakte kussens en verder zijn er ook handtassen en kant-en-klare maaltijden met biologische ingrediënten te vinden.

 

Mercado opende op 15 oktober zijn deuren en is de eerste overdekte markthal in Antwerpen. Het concept heeft daarbij zijn intrek genomen in het voormalige postkantoor aan de Groenplaats, waarbij de initiatiefnemers hebben besloten om de imposante lokettenzaal te behouden.