Archie Norman is nieuwe voorzitter bij Marks & Spencer | RetailDetail

Archie Norman is nieuwe voorzitter bij Marks & Spencer

Archie Norman is nieuwe voorzitter bij Marks & Spencer
Shutterstock

De Britse winkelketen Marks & Spencer heeft Archie Norman aangeduid als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgt vanaf 1 september Robert Swannell op, die na zeven jaar terugtreedt.

Ook nieuw hoofd kledingafdeling

“Ik kijk ernaar uit om het voorzitterschap bij Marks & Spencer op te nemen, op het moment dat het bedrijf onder de leiding van Steve Rowe voor zware uitdagingen staat in een snel veranderend retaillandschap”, zegt Norman over zijn aanstelling.

 

Norman heeft al heel wat ervaring in de sector: zo was hij in de jaren 1990 CEO bij de Britse supermarktketen Asda en vulde hij ook belangrijke posities in bij ITV, Lazard, Hobbycraft, Kingfisher en Energis.

 

Ondertussen blijft Marks & Spencer werken aan de nieuwe strategie die de keten uit het slop moet halen. Eerder deze week kondigde het bedrijf zo de komst van Jill McDonald aan. Zij was CEO bij Halfords, maar krijgt nu de leiding over de kledingafdeling van het Britse instituut. M&S is immers al jaren aan het proberen om die terug op het juiste spoor te krijgen, maar voorlopig slaagt het daar niet helemaal in.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen ze boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.