Auchan en Boulanger werken samen voor aankoop huishoudapparaten

Auchan en Boulanger werken samen voor aankoop huishoudapparaten
Shutterstock

De Franse bedrijven Auchan en Boulanger gaan samen onderhandelen over de aankoop van huishoudapparaten. Of preciezer: Auchan Retail gaat Boulanger toestemming geven om in zijn naam te onderhandelen.

Tweede grootste samenwerking in Frankrijk

De samenwerking is goed voor aankopen met een waarde van 2,1 miljard euro, wat betekent dat het de tweede grootste samenwerking in Frankijk is. Ze moet ervoor zorgen dat de aankoopprijzen voor de producten lager liggen, waardoor ook de klanten van Auchan en Boulanger kunnen genieten van lagere prijzen. Het gaat daarbij wel enkel over grote nationale en internationale merken, de huismerken maken geen deel uit van de samenwerking.

 

“Deze samenwerking is logisch voor iedereen, zeker gezien onze gedeelde waarden en cultuur” zegt productdirecteur Denis Boschard van Boulanger. “Hoewel de twee merken zich richten op hun eigen markten, delen de teams van Auchan en Boulanger hetzelfde DNA en dezelfde klantvriendelijkheid.”

 

Ook bij Auchan zijn ze er van overtuigd dat de samenwerking met Boulanger op lange termijn enkel maar voordelen kan hebben voor het bedrijf en de klant.