Ava na één dag alweer dicht

Ava na één dag alweer dicht
Beeld: Ava

De winkels van Ava, die maandagochtend de deuren hadden geopend, zijn intussen weer gesloten. "Een grote teleurstelling", volgens de keten die immers ook het nodige materiaal verkoopt om mondmaskers mee te maken.

 

Bevel tot sluiten

Maandagochtend heropenden niet alleen de stoffenwinkels de deuren, maar ook de winkels van Ava, specialist in papierwaren en decoratie. Die retailer verkoopt immers ook materiaal om mondmaskers mee te maken: met servetten van zogenaamd ‘airlaid’ materiaal – een stevige soort papier die als stof aanvoelt – kunnen mensen heel makkelijk zelf mondmaskers maken, zonder te hoeven naaien: een perforator en een elastiekje volstaan.

 

Blijkbaar was dat voor de overheid echter geen voldoende argument voor de heropening: de keten zal nog een weekje geduld moeten hebben. Rond 17 uur kreeg de retailer het bevel om alle winkels weer te sluiten. Bestuurder Fay Van Weddingen spreekt van "een grote teleurstelling", maar legt zich uiteraard neer bij de beslissing. Ava is alleszins klaar voor een veilige heropening op 11 mei.