Bain Capital neemt kinderwagenmerk Bugaboo over | RetailDetail

Bain Capital neemt kinderwagenmerk Bugaboo over

Bain Capital neemt kinderwagenmerk Bugaboo over
Foto: Bugaboo

Investeringsgroep Bain Capital is de nieuwe eigenaar van kinderwagenmerk Bugaboo. Dat wil in deze nieuwe handen een volgende fase in zijn groeistrategie ingaan.

 

Volgende groeifase na kinderwagens

“Bain Capital heeft een lange geschiedenis in het samenwerken met oprichters en het ondersteunen van de internationale groei van unieke consumentenmerken”, zegt Nigel Walder, algemeen directeur bij Bain Capital, over de acquisitie. “Wij kijken ernaar uit samen met het management te werken aan de volgende groeifase van dit iconische Nederlandse bedrijf.”

 

Het huidige managementteam van Bugaboo blijft aan zet en het hoofdkantoor in Amsterdam wordt behouden. Ook ontwerper Max Barenbrug houdt zijn rol. De overname moet wel nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en ook de ondernemingsraad brengt nog zijn advies uit. Welke overnamesom met de acquisitie gepaard gaat, is niet bekend gemaakt.

 

“Onze twee oprichters en aandeelhouders hebben het bedrijf bijna twintig jaar gesteund. In deze periode zijn wij van pionier, die een nieuw segment premium-kinderwagens creëerde, uitgegroeid tot een wereldwijd platform met een veel breder productaanbod”, aldus Madeleen Klaasen, lid van het managementteam van Bugaboo.

 

Bugaboo staat het meest bekend op de kinderwagenmarkt, sinds het in 1999 een vernieuwend kinderwagenmodel lanceerde. In 2016 lanceerde het bedrijf ook een nieuw mobiliteitsconcept voor bagage en deze week introduceerde Bugaboo nog een nieuwe generatie kinderwagens onder de naam Bugaboo Fox.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Back to top