Bancontact fuseert met Payconiq België

Bancontact fuseert met Payconiq België
shutterstock

Payconiq België en Bancontact slaan de handen in elkaar en gaan in de toekomst samen innovaties ontwikkelen op vlak van elektronische betalingen. Daarnaast treden ook BNP Paribas Fortis en AXA toe als aandeelhouders.

Payconiq by Bancontact

Samen met Belfius, ING en KBC zijn er zo vijf banken die zich achter het nieuwe fusiebedrijf zetten. Dankzij de fusie wordt de technologie van Payconiq, dat een mobiele betaalapp aanbiedt, samengevoegd met de naambekendheid en expertise van Bancontact.

 

De fusie moet in het tweede kwartaal van 2018 afgerond worden, maar voorlopig zal er weinig veranderen voor gebruikers van Bancontact en Payconiq. Beide apps blijven ook naast elkaar bestaan en aan de bankkaarten en automaten van Bancontact verandert momenteel niets. In de toekomst komt er wel een eengemaakte app ‘Payconiq by Bancontact’.

 

De fusie van de twee bedrijven is het gevolg van de hoge vlucht die mobiele betalingen momenteel nemen. Steeds meer consumenten kiezen er immers voor om contactloos te betalen met hun smartphone, maar ze hebben daarbij ook de keuze uit verschillende apps, waardoor ze niet altijd weten welke nu de beste is. Door de handen in elkaar te slaan, hopen Payconiq en Bancontact de markt samen te veroveren.

 

Bij Unizo klinkt er alvast tevredenheid over de fusie van de twee bedrijven. “Het is goed om te zien dat er nu consolidaties aan de gang zijn, waarbij ontwikkelaars van elektronische betaalsystemen de krachten bundelen en hun systemen integreren in één gezamenlijke app, zoals in dit geval 'Payconiq by Bancontact'”, aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo. De ondernemersvereniging hoopt dat de consolidatie ook zal bijdrage den tot het verder verlagen van de transactiekosten voor elektronische betalingen.