Bart Smit zet stap 1 in sanering: 13 winkels in België dicht

Binnenkant winkel Bart Smit
Foto: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Bart Smit sluit dertien Belgische vestigingen, waaronder die in Bilzen, Mortsel en Sint-Truiden. Tussen februari en oktober volgend jaar gaan de deuren dicht, met verlies van 35 banen.

 

Tien verlieslatende winkels

Op een bijzondere ondernemingsraad heeft Alteri, de nieuwe eigenaar van speelgoedwinkelketen Bart Smit, de sluiting van de dertien winkels in België aangekondigd. Tien van die winkels sluiten omdat ze verlieslatend zijn, twee vestigingen gaan dicht omdat het huurcontract afloopt en niet wordt vernieuwd. Ook de vestiging in Mortsel sluit, maet als reden dat in het pand boven de winkel een giftige stof is gevonden. De sluitingen zullen tussen 1 februari en 1 oktober 2019 plaatsvinden, al gaat de winkel in Mortsel gezien die dringende omstandigheden wellicht eerder dicht.

 

Van de 163 werknemers bij Bart Smit in België verliezen er door de sluitingen 35 hun baan. Met de vakbonden wordt voor die ontslagen op dit moment een sociaal plan onderhandeld

 

De Britse investeerdersgroep Alteri nam Bart Smit eind vorig jaar over van Blokker Holding. Alteri werkte onmiddellijk een saneringsplan uit, waarvan de sluitingen nu de eerste stap zijn. Bart Smit telt vandaag 44 speelgoedwinkels in België, de 13 te sluiten winkels hadden volgens de Britten geen toekomst meer.