Beate Uhse vraagt faillissement aan | RetailDetail

Beate Uhse vraagt faillissement aan

Beate Uhse vraagt faillissement aan
Shutterstock

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Herstructurering

Het faillissement gaat alleen over de holding van Beate Uhse en wordt enkel aangevraagd om een herstructurering uit te voeren. Beate Uhse probeerde eerst nog om een lening van 30 miljoen euro te herfinancieren, maar toen de schuldeisers niet akkoord gingen met het voorstel van Beate Uhse, legde het de boeken neer.

 

Beate Uhse is vooral bekend van het postorderbedrijf Pabo, waar het ook een winkelketen rond uitbouwde. Daarnaast heeft het bedrijf ook de winkels van Adam & Eve in handen. Die winkels blijven gewoon open. Tot enkele maanden geleden was het ook eigenaar van Christine Le Duc, maar die keten werd in augustus verkocht aan een Iers investeringsbedrijf, nadat er in 2016 al 13 winkels werden gesloten.

 

Het Duitse bedrijf heeft al jaren te maken met dalende omzetten en grote verliezen, vooral vanwege de online concurrentie. Ook voor het huidige boekjaar wordt weer verlies voorspeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Wouter Kolk, de CEO van Albert Heijn, een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping' in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?