Beate Uhse vraagt faillissement aan | RetailDetail

Beate Uhse vraagt faillissement aan

Beate Uhse vraagt faillissement aan
Shutterstock

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Herstructurering

Het faillissement gaat alleen over de holding van Beate Uhse en wordt enkel aangevraagd om een herstructurering uit te voeren. Beate Uhse probeerde eerst nog om een lening van 30 miljoen euro te herfinancieren, maar toen de schuldeisers niet akkoord gingen met het voorstel van Beate Uhse, legde het de boeken neer.

 

Beate Uhse is vooral bekend van het postorderbedrijf Pabo, waar het ook een winkelketen rond uitbouwde. Daarnaast heeft het bedrijf ook de winkels van Adam & Eve in handen. Die winkels blijven gewoon open. Tot enkele maanden geleden was het ook eigenaar van Christine Le Duc, maar die keten werd in augustus verkocht aan een Iers investeringsbedrijf, nadat er in 2016 al 13 winkels werden gesloten.

 

Het Duitse bedrijf heeft al jaren te maken met dalende omzetten en grote verliezen, vooral vanwege de online concurrentie. Ook voor het huidige boekjaar wordt weer verlies voorspeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zo pakt Fun het artikelbeheer van de webshop aan

24/04/2018

Voor speelgoed- en feestwinkel Fun wordt e-commerce almaar belangrijker. De grootste uitdaging: de productspecificaties van het sterk groeiende en wisselende assortiment onderhouden. De oplossing: doorgedreven automatisering.

Blokker onthoofd: CEO Holding en CEO België stappen op

24/04/2018

Het einde lijkt nabij voor de Nederlandse winkelketen en holding Blokker. CEO Casper Meijer maakt vandaag bekend dat hij eind juni opstapt bij Blokker Holding, CEO Belux Bernd Bosch vertrekt zelfs meteen.

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.