Beate Uhse vraagt faillissement aan

Beate Uhse vraagt faillissement aan
Shutterstock

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Herstructurering

Het faillissement gaat alleen over de holding van Beate Uhse en wordt enkel aangevraagd om een herstructurering uit te voeren. Beate Uhse probeerde eerst nog om een lening van 30 miljoen euro te herfinancieren, maar toen de schuldeisers niet akkoord gingen met het voorstel van Beate Uhse, legde het de boeken neer.

 

Beate Uhse is vooral bekend van het postorderbedrijf Pabo, waar het ook een winkelketen rond uitbouwde. Daarnaast heeft het bedrijf ook de winkels van Adam & Eve in handen. Die winkels blijven gewoon open. Tot enkele maanden geleden was het ook eigenaar van Christine Le Duc, maar die keten werd in augustus verkocht aan een Iers investeringsbedrijf, nadat er in 2016 al 13 winkels werden gesloten.

 

Het Duitse bedrijf heeft al jaren te maken met dalende omzetten en grote verliezen, vooral vanwege de online concurrentie. Ook voor het huidige boekjaar wordt weer verlies voorspeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blind naar de supermarkt: AH en Carrefour werken aan toegankelijkheid

23/01/2018

Een supermarkt is een doolhof als je slecht ziet. Albert Heijn neemt daarom deel aan een ‘hackathon’ om boodschappen doen voor blinde of slechtziende shoppers toegankelijker te maken, terwijl bij Carrefour in Mons medewerkers zijn opgeleid om te helpen.

Analyse: Bompard maakt slechts een beetje komaf met taboes bij Carrefour

23/01/2018

Carrefour-CEO Alexandre Bompard wond er geen doekjes om tijdens de presentatie van zijn transformatieplan: de groep staat voor een culturele omwenteling. Daarbij moeten alle taboes van tafel. Echte verrassingen blijven echter uit en over België is er voorlopig geen nieuws…

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

23/01/2018

Het Chinese Alibaba bekijkt de mogelijkheid om een filiaal van dochterbedrijf Ant Financial te openen in Brussel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in financiële producten, zoals Alipay. Een definitieve beslissing over het filiaal is er nog niet genomen.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zes Limburgse gemeenten willen handelskern versterken

22/01/2018

De Limburgse gemeenten Beringen, Bilzen, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik en Tongeren lanceren een nieuw plan dat de handelskern in die gemeenten moet versterken Lokale handelaars zullen zelf kunnen meedenken rond de nieuwe strategie.

Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

Back to top