Belg koopt ‘bewuster’ in de solden

Belg koopt ‘bewuster’ in de solden

Tijdens de eerste soldenweek registreerde Keyware, na Worldline de grootste verhuurder van betaalterminals, 19% meer transacties per terminal dan vorig jaar. Er kwam dus wel degelijk meer volk naar de solden, maar die gaven gemiddeld wel minder uit.

Ook minder gekocht op krediet

Op de eerste soldendag, toen de thermometer 30 graden en méér aangaf, steeg het aantal transacties met 8,85%. Dat was echter wel de enige dag dat de klanten meer uitgaven dan vorig jaar: 85 euro. De dagen erna lokten de winkels meer bezoekers dan op die eerste dag (19% meer transacties), maar de klanten gaven minder uit: gemiddeld 81,33 euro uit per transactie, dat is 2% minder dan in 2014, toen de Belg nog 82,46 euro besteedde.

 

Experts schrijven dit toe aan een 'budgetbewuster' koopgedrag tijdens deze koopjesperiode: "De consumenten gaan op zoek naar het beste koopje en gaan daarom hun aankopen spreiden. Ze kopen liever vier bloesjes in vier winkels dan dat ze in één winkel al hun aankopen doen. Zo hebben ze telkens de beste prijs", zegt Wim Hamaekers van Haystack.

 

Opmerkelijk: Keyware stelt vast dat de klanten minder vaak hun kredietkaart bovenhalen. Vorig jaar lag het aantal betalingen met een kredietkaart in de eerste soldenweek op 19%, dit jaar was dat maar 16%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Back to top